Το «Route-3» του Θανάση Νεοφώτιστου πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο - cinemagazine.gr
17:36
10/9

Το «Route-3» του Θανάση Νεοφώτιστου πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας μικρού μήκους «Route-3» του Θανάση Νεοφώτιστου πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 44ου Φεστιβάλ του Τορόντο!

Σεξ, χιτζάμπς και ένα τραμ γεμάτο... πορτοκάλια!

Μετά τις διακρίσεις της «Προσευχής» (Χρυσός Διόνυσος, 2014), της «Λεωφόρου Πατησίων» (πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, βραβεία στο Clermont Ferrand και υποψηφιότητα στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας), και τη συμμετοχή του «Σπινθηροβόλα Κεράκια» στο μεγαλύτερο LGBTQ+ φεστιβάλ του κόσμου, η νέα ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου «Route - 3» σε σενάριο της Μαρίνας Συμεού, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα (Short-Cuts) του Φεστιβάλ του Τορόντο! Το «Route - 3» και το «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου συμμετέχουν στο τμήμα, που αποτελείται από 55 ταινίες, μετά από μία επιλογή 4500 αιτήσεων.

ΣΥΝΟΨΗ

Στο βαγόνι του τραμ στη Γραμμή-3, κατά τη διάρκεια μιας ζεστής μέρας στο κέντρο του Σαράγιεβο, η μεσήλικη κυρία με το λεοπάρ φόρεμα κερνάει τους επιβάτες φέτες ζουμερού πορτοκαλιού. Μια φέτα είναι το μόνο που συνδέει την Νάντια, την πριγκίπισσα με το ροζ χιτζάμπ, τον Λούκα, τον παρθένο αλάνι έφηβο και τόσους άλλους, απλούς καθημερινούς ανθρώπους, επιβάτες της γραμμής. Όλους, εκτός από ένα ντροπαλό, πλην καυλωμένο, έφηβο με το όνομα Αμάρ.

Η ταινία έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Sarajevo City of Film Fund, σε παραγωγή του Obala Art Center, που διοργανώνει το Φεστιβάλ του Σαράγιεβο. Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερις μικρού μήκους νέων ανερχόμενων σκηνοθετών από τα Βαλκάνια και αποφοίτων από το Sarajevo Talents. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο σκηνοθέτης, η σεναριογράφος και ο παραγωγός Δημήτρης Τσακαλέας. Με τη συνεργασία Βόσνιων συνεργατών και της Διευθύντριας Φωτογραφίας από τη Ρουμανία (Carmen Tofeni)  δημιούργησαν, σε βοσνιακή γλώσσα, αυτή την ταινία μέσα σ’ ένα από τα ιστορικότερα τραμ του Σαράγιεβο, το Vienna’s Tram.

Φωτογραφίες από τα παρασκήνια

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Θανάσης Νεοφώτιστος
Σενάριο: Μαρίνα Συμέου
Παραγωγός: Δημήτρης Τσακαλέας
Παραγωγή: Obala Art Center
Συμπαραγωγοί:  Imagina Pictures S.A., DNA Lab
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Carmen Tofeni
Μοντάζ: Πάνος Αγγελόπουλος, Saša Peševski
Ηχητικός Σχεδιασμός: Χρήστος Σακελλαρίου, Studio Chelia
Μίξη: Χρήστος Σακελλαρίου, Κώστας Χρυσόγελος (DNA Lab)
Colour Correction: Πάνος Αγγελόπουλος
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Emina Kujundžić
Μουσική: Κώστας Χαλιάσας
Καστ: Enes Kozličić, Lazar Dragojević, Simonida Mandić
Διεθνείς Πωλήσεις: Radiator IP Sales
Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Επίσημο site: www.route3film.com | @route3film | #Route3Film  #Route3  #TIFF44