Τρέιλερ «Scotty and the Secret History of Hollywood»: Η αθέατη πλευρά του κλασικού Χόλιγουντ - cinemagazine.gr
13:46
18/6

Τρέιλερ «Scotty and the Secret History of Hollywood»: Η αθέατη πλευρά του κλασικού Χόλιγουντ

Όσα είδε και έζησε ο Σκότι Μπάουερς, ο άνθρωπος «που ήξεραν όλοι στο Χόλιγουντ», μετατρέπονται σε ένα χορταστικό ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει μυστικά τα οποία δε μπορούσαν να ειπωθούν στη δεκαετία του 50. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Αυτά που για τους περισσότερους από εμάς ακούγονται σήμερα ως μύθοι και ιστορίες του παλιού Χόλιγουντ, παραμένουν ακόμη στο μυαλό και τις μνήμες ενός ανθρώπου. Ο Σκότι Μπάουερς, 95 χρονών σήμερα, άφησε πίσω του τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και βρέθηκε στην Καλιφόρνια ξεκινώντας να δουλεύει σε ιδιωτικά πάρτι, παρέχοντας παράλληλα σεξουαλικές υπηρεσίες, φροντίζοντας όμως να κρατά το στόμα του κλειστό για όσα έβλεπε ή έκανε. 

Το τελευταίο ήταν πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε την εποχή που έδρασε, όταν ακόμη οι χολιγουντιανοί σταρ ήταν απαραίτητο να διατηρούν μια πολύ καθαρή εικόνα για το κοινό, που δεν επέτρεπε συζητήσεις περί σεξ και ακόμη περισσότερο περί ομοφυλοφιλίας. Πολλά χρόνια αργότερα, μερικά από τα μυστικά ίσως δεν έχουν πλέον τόση αξία, γι' αυτό και κάποια από αυτά αποκαλύπτονται στο ντοκιμαντέρ του Μαρκ Τιρνάουερ «Scotty and the Secret History of Hollywood». 

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στα απομνημονεύματα που έγραψε ο Μπάουερς το 2012 με τίτλο «Full Service» και αναφέρεται σε θέματα για τα οποία πολλοί άνθρωποι στα 50ς φρόντιζαν να μη βγουν έξω από έναν κλειστό κύκλο ενδιαφερομένων. Μεταξύ άλλων, γίνονται αναφορές σε πάρτι και ομοφυλολικές σχέσεις με πρωταγωνιστές τον Ροκ Χάντσον, τον Κάρι Γκραντ και την Κάθριν Χέπμπορν.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ που κυκλοφόρησε: