Ο νέος ήρωας της Marvel είναι ο Σανγκ-Σι και έρχεται από την Ασία - cinemagazine.gr
10:44
14/3

Ο νέος ήρωας της Marvel είναι ο Σανγκ-Σι και έρχεται από την Ασία

Η επόμενη φάση των Marvel Studios φέρνει νέους σούπερ ήρωες και διαφορετικότητα στο κινηματογραφικό σύμπαν της εταιρείας.

Από τον Πάνο Γκένα

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η Τρίτη Φάση του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel με το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» (κυκλοφορία Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου) και ενόσω η «Captain Marvel» σαρώνει τα ταμεία, η εταιρεία ανακοίνωσε πως στρέφεται για άλλη μία φορά σε ανεξάρτητο σκηνοθέτη για να ζωντανέψει έναν ακόμη σούπερ ήρωα.

Μετά την ενδιαφέρουσα επιλογή της Κλόε Ζάο (Χρυσή Αθηνά 2017 για το «The Rider») που αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα για το «The Eternals», το παντοδύναμο Marvel Studios θα αναθέσει στον Ντέστιν Ντάνιελ Κρίτον τη σκηνοθεσία της πρώτης ταινίας σούπερ ήρωα από την Ασία, του Σανγκ-Σι. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Κρέτον από το «Short Term 12» (ελλ. τίτλος «Μικρά Όμορφα Πλάσματα»), ένα μικρό κομψοτέχνημα του ανεξάρτητου σινεμά που διέγραψε λαμπρή φεστιβαλική πορεία στο εξωτερικό, συστήνοντας σε ένα ευρύτερο κοινό μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες φωνές του αμερικάνικου κινηματογράφου. Η ταινία έκανε ελληνική πρεμιέρα στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, όπου απέσπασε το Βραβείο Κοινού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κρίτον ετοιμάζει ήδη το «Just Mercy», ταινία που τον επανασυνδέει με την πρωταγωνίστριά του στο «Short Term 12» Μπρι Λάρσον, την «Captain Marvel» αυτοπροσώπως, και τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν της Γουακάντα («Black Panther»). 

Πιάνοντας το σφυγμό της εποχής, η Marvel φαίνεται πως επενδύει σε κινηματογραφικού ήρωες εθνικοτήτων και κοινωνικών ομάδων που δεν αντιπροσωπεύονται επάξια στις μεγάλες παραγωγές, και μέχρι πρότινος υπήρχε αμφιβολία για την εμπορική τους απήχηση. Η τεράστια επιτυχία του «Black Panther», που τον έφτασε μέχρι τα Όσκαρ, αλλά και εκείνη της «Wonder Woman» από τη DC που έδωσε ώθηση στο πρότζεκτ της «Captain Marvel», αποτέλεσαν καλά δείγματα για να δωθεί πράσινο φως στο «Σανγκ-Σι». Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε πως ψάχνει έναν ομοφυλόφιλο ηθοποιό, ηλικίας 30-49, για το «The Eternals», χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν ο χαρακτήρας στο σενάριο θα είναι γκέι ή αν η Marvel θέλει να συμπεριλάβει έναν ανοιχτά γκέι ηθοποιό στο καστ.

Ο Σανγκ-Σι έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Special Marvel Edition Τεύχος 15 τον Δεκέμβριο του 1973, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Marvel να αποκτήσει τα δικαιώματα του τηλεοπτικού «Kung-Fu» για κόμικ διασκευή.  Μάστερ της πολεμικής τέχνης του Κουνγκ Φου, ο Σανγκ-Σι έχει την ικανότητα να δημιουργεί πολλαπλά αντίγραφά του, ενώ στο επαναλανσάρισμα των κόμικ Marvel Now! τάχθηκε στο πλευρό των Avengers μετά την παραίνεση των Captain America και Iron-Man.

Ετοιμαστείτε λοιπόν. Η Φάση Τέσσερα της Marvel είναι προ των πυλών!

Marvel Cinematic Universe

ΦΑΣΗ Ι
«Iron Man» (2008) του Τζο Φαβρό
«Ο Απίθανος Hulk» (2008) του Λούις Λετεριέ
«Iron Man 2» (2010) του Τζο Φαβρό
«Thor» (2011) του Κένεθ Μπράνα
«Ο Πρώτος Εκδικητής: Captain America» (2011) του Τζο Τζόνστον
«Οι Εκδικητές» (2012) του Τζος Γουίντον

ΦΑΣΗ ΙΙ
«Iron Man 3» (2013) του Σεΐν Μπλακ
«Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» (2013) του Άλαν Τέιλορ
«Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα» (2014) των Άντονι & Τζο Ρούσο
«Οι Φύλακες του Γαλαξία» (2014) του Τζέιμς Γκαν
«Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron» (2015) του Τζος Γουίντον
«Ant-Man» (2015) του Πέιτον Ριντ

ΦΑΣΗ ΙΙΙ
«Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» (2016) των Άντονι & Τζο Ρούσο
«Doctor Strange» (2016) του Σκοτ Ντέρικσον
«Φύλακες του Γαλαξία 2» (2017) του Τζέιμς Γκαν
«Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του» (2017) του Τζον Γουότς
«Thor: Ragnarok» (2017) του Τάικα Γουαϊτίτι
«Black Panther» (2018) του Ράιαν Κούγκλερ
«Avengers: Infinity War» (2018) των Άντονι & Τζο Ρούσο
«Ant-Man and the Wasp» (2018) του Πέιτον Ριντ
«Captain Marvel» (Μάρτιος 2019) των Άννα Μποντεν & Ράιαν Φλεκ
«Avengers: Endgame» (Απρίλιος 2019) των Άντονι & Τζο Ρούσο

ΦΑΣΗ ΙV
«Spider-Man: Far From Home» (Ιούλιος 2019) του Τζον Γουότς
«Guardians of the Galaxy Vol. 3» (2020) - αν και μετά την απόλυση του Τζέιμς Γκαν η εταιρεία θα αλλάξει προγραμματισμό