Νέο (και διασκεδαστικό) trailer για τον «Shazam» της DC - cinemagazine.gr
11:25
21/1

Νέο (και διασκεδαστικό) trailer για τον «Shazam» της DC

Ξέφωτο στο όχι και τόσο ευτυχές σύμπαν της DC, η παρουσία του «Shazam!», ενός σούπερ ήρωα που στην ουσία είναι ένας 15χρονος στο σώμα ενός Σούπερμαν, διαφαινόμενα ακόμα πιο ευχάριστος στο 2ο τρέιλερ που βγήκε στη δημοσιότητα.

Από τον Πάνο Γκένα

Μπορεί οι ταινίες της DC να μην απολαμβάνουν την εμπορική επιτυχία κι αποδοχή της Marvel ή να μην έχουν το «μεταλλαγμένο» DNA της Fox, παρόλα αυτα η εταιρεία προσπαθεί να τονώσει το δικό της κινηματογραφικό σύμπαν μετά το «Justice League». Με μοναδικές εξαιρέσεις τον κριτικό και εμπορικό θρίαμβο της «Wonder Woman», αλλά και την εξαιρετική πορεία του «Aquaman» στη στεριά πρόσφατα, η DC έρχεται τον Απρίλιο να συστήσει το «Shazam», λίγο πριν την επέλαση του 4ου «Avengers».

Ποιος είναι όμως ο «Shazam»;

O Shazam, γνωστός επίσης και ως Captain Marvel (κι όμως!), πρωτοκυκλοφόρησε το 1939 στο δεύτερο τεύχος του Whiz Comics και έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς σούπερ ήρωες της δεκαετίας του '40, ξεπερνώντας σε έντυπες πωλήσεις ακόμα και τον Superman. Ο Shazam αποτελεί alter ego του ανήλικου Μπίλι Μπάτσον, ενός αγοριού που όταν προφέρει τη μαγική λέξη «Shazam» μεταμορφώνεται στον ενήλικα υπερ-άνθρωπο, το όνομα του οποίου αποτελεί ακρωνύμιο των Σολωμόντα, Ηρακλή, Άτλαντα, Δία, Αχιλλέα και Ερμή (Solomon, Hercules, Atlas, Zeus, Achilles, Mercury), και έχει υπεράνθρωπες δυνάμεις. Κάτι λοιπόν σαν το «Big» αλλά σε σούπερ ήρωα.

Στην ταινία τον 15χρονο Μπίλι υποδύεται ο Άσερ Έιντζελ («Jolene»), στο ρόλο του μυστηριώδη μάγου θα δούμε τον Ντζιμόν Χουνσού («Amistad»), ενώ ο Shazam έχει το πρόσωπο του Ζάκαρι Λίβαϊ, γνωστού από το κωμικό, τηλεοπτικό «Chuck». «Αν σκανάρετε τη DC και τη Marvel, θα δείτε πως υπάρχουν πολύ λίγοι χαρακτήρες που είναι πραγματικά καλοσχηματισμένοι ως υπερήρωες», αναφέρει ο Λίβαϊ, ο οποίος βρίσκει τον «Shazam» πιο κοντά στον Πίτερ Πάρκερ του «Spider-Man». Ο παραγωγός Πίτερ Σάφραν προσθέτει πως η ταινία εκπροσωπεί την εξέλιξη της DC: «Κάναμε τη "Wonder Woman", μετά το "Aquaman" και τώρα ένα άλλο μεγάλο βήμα με το "Shazam" - όλες πολύ διαφορετικές ταινίες  που έχουν δικό τους ύφος και απομακρύνονται από το σκοτάδι των προηγούμενων ταινιών DC».

Εκείνο που ανεβάζει την ευχαρίστηση σε δυσθεώρητα επίπεδα εδώ, εκτός της α λα «Big» με τον Τομ Χανκς λογικής του ήρωα, είναι φυσικά ο Μαρκ Στρονγκ στον ρόλο του «κακού» Δρ. Θαντέους Σιβάνα. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ των θριλεράτων «Lights Out» (2016) και «Annabelle: Creation» (2017) και η ταινία αναμένεται στις 5 Απριλίου 2019.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Νέο (και διασκεδαστικό) trailer για τον «Shazam» της DC
  • Νέο (και διασκεδαστικό) trailer για τον «Shazam» της DC
  • Νέο (και διασκεδαστικό) trailer για τον «Shazam» της DC
  • Νέο (και διασκεδαστικό) trailer για τον «Shazam» της DC
  • Νέο (και διασκεδαστικό) trailer για τον «Shazam» της DC