Τρέιλερ «Skin»: Η ιστορία του γυμνού στον κινηματογράφο μέσα από ένα ντοκιμαντέρ - cinemagazine.gr
11:54
13/7

Τρέιλερ «Skin»: Η ιστορία του γυμνού στον κινηματογράφο μέσα από ένα ντοκιμαντέρ

Το σινεμά έχει βγει πλέον έξω από τα ρούχα του και καιρός είναι να δούμε τα βήματα που έγιναν μέσα στο χρονικό διάστημα ενός αιώνα για να συμβεί αυτό. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

To (γυμνό) ανθρώπινο δέρμα και η έκθεσή του στην κάμερα έρχεται στο προσκήνιο μέσω ενός ντοκιμαντέρ που αναμένεται στις ψηφιακές πλατφόρμες μέσα στον Αύγουστο. Το «Skin» ξεκινά περίπου 100 χρόνια πριν, από την εποχή του βωβού σινεμά, ως σήμερα εξετάζοντας την ηθική αποδοχή του γυμνού σώματος από το κοινό, αλλά και όλες τις πολιτικές, κοινωνικές και καλλιτεχνικές αλλαγές που συνέβησαν σε αυτό το χρονικό διάστημα και διαμόρφωσαν τις απόψεις των θεατών. 

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: «Το "Skin" μελετά τις προκαταλήψεις που ισχύουν για τα δύο φύλα σε ό,τι αφορά το γυμνό στον κινηματογράφο και ακολουθεί την επανάσταση που οδήγησε στην ισότητά τους σήμερα. Συζητήσεις για την εποχή του προ-κώδικα Χέιζ Χόλιγουντ  και τις ανήθικες ρίζες της, τη λογοκρισία που "καθάρισε" τη βιομηχανία και τις επιτροπές που με τα χρόνια καθόρισαν την αποδοχή της κουλτούρας του γυμνού.»

Μεταξύ άλλων μιλούν οι Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Παμ Γκριρ, Σάνον Ελίζαμπεθ, Κέβιν Σμιθ, Σον Γιανγκ και Έιμι Χέκερλινγκ και πολλοί ακόμη που αντιμετώπισαν στις καριέρες τους τη λογοκρισία για το γυμνό. Σκηνοθετημένη από τον Ντάνι Γουλφ, κυκλοφορεί στις 18 Αυγούστου.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ: