Τρέιλερ «Skin»: Ο Τζέιμι Μπελ μας διδάσκει τα νέα «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας» - cinemagazine.gr
12:12
19/4

Τρέιλερ «Skin»: Ο Τζέιμι Μπελ μας διδάσκει τα νέα «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας»

Η ιστορία ενός αμερικανού νεοναζί που προσπαθεί να αλλάξει τη ζωή του και να στραφεί κατά των πρώην συντρόφων του, είναι το βήμα για μια δυνατή ερμηνεία αλλά και μια εντυπωσιακή σωματική μεταμόρφωση του Μπελ. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο ισραηλινός Γκι Νατίβ κέρδισε φέτος Όσκαρ για live-action μικρού μήκους ταινίας, με το «Skin». Λίγους μήνες πριν, στο Τορόντο, είχε παρουσιάσει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, που λέγεται επίσης «Skin» αλλά δεν αποτελεί επέκταση της προηγούμενης δουλειάς του. Οι 2 ταινίες εξετάζουν το ίδιο πεδίο, τον φυλετικό ρατσισμό, αλλά κάτω από διαφορετικές καταστάσεις, με το δεύτερο «Skin» να θυμίζει περισσότερο μια αγαπημένη ταινία του ελληνικού κοινού, τα «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας» του 1998, με τον Έντουαρντ Νόρτον στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Όπως και ο Νόρτον τότε, έτσι και ο Τζέιμι Μπελ εδώ (το άλλοτε παιδί του «Billy Elliot») μεταμορφώνεται σε skinhead, γεμάτος τατουάζ, ως μέλος μιας ομάδας νεοναζί στις ΗΠΑ. Θέλοντας πλέον να αλλάξει ζωή, απομακρύνεται από τους πρώην συντρόφους του, όμως ζει με το ερώτημα αν υπάρχει τρόπος να διορθώσει το κακό που έχει κάνει ήδη σε άλλους στο παρελθόν. Πλάι του, η Ντανιέλ ΜακΝτόναλντ («Bird Box»), ως τωρινή σύντροφός του και ήδη μητέρα τριών παιδιών. 

Δείτε το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε χθες, από τη γνωστή αμερικανική εταιρία διανομής ανεξάρτητων και art-house ταινίων, A24.