Ο Ρόμπερτ Πάτινσον αφήνει τη συνέχεια του «Souvenir» λόγω των νέων του υποχρεώσεων - cinemagazine.gr
15:06
12/6

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον αφήνει τη συνέχεια του «Souvenir» λόγω των νέων του υποχρεώσεων

Με τα γυρίσματα του «Tenet» να συνεχίζονται και του νέου «Batman» να ξεκινούν μετά, ο Πάτινσον θυσίασε τελικά τη συμμετοχή του στο σίκουελ μιας από τις καλύτερες ταινίες του art-house κυκλώματος για τη φετινή χρονιά. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Souvenir» της Τζοάνα Χογκ είναι μια από τις μεγαλύτερες φεστιβαλικές επιτυχίες της χρονιάς, από την πρώτη προβολή που έκανε στο Sundance ως τώρα που έχει ξεκινήσει ήδη να προβάλλεται και σε ένα κύκλωμα περιορισμένης διανομής στο εξωτερικό - διαβάστε τη γνώμη του ΣΙΝΕΜΑ από την προβολή της ταινίας στο φεστιβάλ του Βερολίνου εδώ. Από το φινάλε της η ταινία έκανε γνωστό πως θα αποκτήσει ένα σίκουελ για το οποίο η Χογκ έχει δηλώσει πως συνδέεται μεν αλλά στέκεται και σαν ξεχωριστή ταινία που μπορεί να δει κάποιος χωρίς να έχει δει το πρώτο φιλμ.

Λίγους μήνες αργότερα και με την ταινία να έχει αποκτήσει ήδη φήμη στο κύκλωμα του art-house, τα νεά για το σίκουελ συνοδεύτηκαν με την ανακοίνωση πως ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα εχει ρόλο σε αυτόν, πλάι στην Όνορ Σουίντον-Μπερν, κόρη της Τίλντα Σουίντον που ήταν πρωταγωνίστρια και στο πρώτο φιλμ. Τα νεότερα όμως είναι πως το σίκουελ έπεσε τελικά θύμα των πρόσφατων νέων στην καριέρα του Πάτινσον, που αυτό το καιρό βρίσκεται σε εντατικά γυρίσματα για το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν και αμέσως μετά προβάρει τη στολή του σκοτεινού ιππότη της Γκόθαμ στο νέο «Batman». 

Ο Πάτινσον ήθελε τη συμμετοχή στην ταινία της Χογκ ως συνέχεια στο σερί των ανεξάρτητων επιλογών που έκανε τα τελευταία χρόνια, κάτι που φαίνεται να σταματά μετά τις προτάσεις που είχε τον τελευταίο καιρό. Το σίκουελ πάντως θα ξεκινήσει να γυρίζεται τον επόμενο μήνα. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Souvenir».