«Σπένσερ: Εμπιστευτικό»: Τρέιλερ για τη νέα συνεργασία Μπεργκ-Γουόλμπεργκ στο Netflix - cinemagazine.gr
8:41
21/1

«Σπένσερ: Εμπιστευτικό»: Τρέιλερ για τη νέα συνεργασία Μπεργκ-Γουόλμπεργκ στο Netflix

Θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί και «Όταν ο Μαρκ γνώρισε τον Πίτερ» μιας και αυτή είναι η 5η συνεργασία των δύο κολλητών που εκπληκτικά, για κάποιους τουλάχιστον, αποφέρει εντιμότατες, το λιγότερο, περιπέτειες είδους.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Τέτοιες «κάτω από το ραντάρ» συνεργασίες χαρακτηρίζουν την ιστορία του σινεμά. Είναι οι περιπτώσεις που στη βάση μιας φιλίας ή/και μιας χυμώδους επαγγελματικής συνεργασίας, προκύπτει μια σειρά ταινιών, συνήθως, αξιοσημείωτη. Ο Πίτερ Μπεργκ και ο Μαρκ Γουόλμπεργκ απολαμβάνουν μια τέτοια σχέση και το «Σπένσερ: Εμπιστευτικό» θα είναι η 5η συνεργασία τους τα τελευταία επτά χρόνια.

Εντυπωσιακά, τουλάχιστον για τους λάτρεις της δράσης, «Ο Μόνος Επιζών», «Η Μέρα των Ηρώων», το «Deeepwater Horizon» και, λιγότερο πάντως, το «Mile 22» ήταν κάτι παραπάνω από καλές περιπέτειες με καλές έως πολύ καλές κριτικές. Έίναι αποτυπώσεις αληθινών ιστοριών με παλιομοδίτικο τρόπο και αυτό που λέγαμε παλιά «σκληροτράχηλους» χαρακτήρες παλιάς κοπής που βρήκαν έναν, διόλου ευκαταφρόνητο, κοινό ελαφρώς παραγκωνισμένο ανάμεσα στους υπερηρωϊσμούς και την ομιχλώδη σινεφιλία.

Η καινούργια ταινία του διδύμου των, χαϊδευτικά, «Berg Brothers» δεν θα βασίζεται πάντως σε αληθινή ιστορία αλλά σε μια νουβέλα που αφηγείται την ιστορία ενός φασαριόζου αστυνομικού που βγαίνει από τη φυλακή και φεύγει από την Βοστώνη μέχρις ότου τον επαναφέρει η είδηση πως παλιοί του συνεργάτες βρίσκονται δολοφνημένοι. Τότε θα δέσει μ' έναν πυγμάχο και την βωμολόχα πρώην γυναίκα του (Γουίνστον Ντιουκ και Ιλάιζα Σλέσινγκερ), θα βρει και τον παλιό του προπονητή πυγμαχίας (Άλαν Άρκιν ευτύχημα, σε ρόλο που έχει παρόμοια απολαυστικά ξαναπαίξει).

Αν προσθέσεις το σεναριακό credit στον Μπράιαν Χέλγκελαντ, που κάποτε κάποιοι από εμάς είχαμε (κι εξακολουθούμε) σε υπόληψη μεγάλη, θέλεις να ελπίζεις στο ευπρόσωπον του action comedy εγχειρήματος που θα δει το φως της δημοσιότητας στις 6 Μαρτίου στο Netflix. Παρά την άφθονη καλή προαίρεση πάντως, δεν πείθεσαι κι εύκολα από το trailer.