Αποχωρεί από το MCU ο Spider-Man μετά το «διαζύγιο» μεταξύ Sony και Disney - cinemagazine.gr
13:40
21/8

Αποχωρεί από το MCU ο Spider-Man μετά το «διαζύγιο» μεταξύ Sony και Disney

Ο Spider-Man του Τομ Χόλαντ θα τραβήξει πλέον το δικό του δρόμο καθώς η Disney ζήτησε από τη Marvel να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις δικές της παραγωγές και όχι με συμπαραγωγές με άλλα στούντιο. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η είδοδος του Spider-Man, με το φρέσκο πρόσωπο του Τομ Χόλαντ, στο Marvel Cinematic Universe μέσα από 2 ταινίες αλλά και τη συμμετοχή στα τελευταία Avengers αποδείχθηκε ευεργετική για τη Sony, που είδε το «Spider-Man: Far from Home» να γίνεται η πιο πετυχημένη ταινία του franchise. Η σύμπραξη Sony και Marvel (η οποία ανήκει στη Disney) φαίνονταν να είχε μόνο κερδισμένους, γι' αυτό προκάλεσε έκπληξη το χθεσινό διαζύγιο που ανακοίνωσε η Disney. 

Η τελευταία ζήτησε από τον παραγωγό του MCU Κέβιν Φιγκ να μη συνεχίσει την εμπλοκή του στις ταινίες της Sony, διαχωρίζοντας ξανά τα 2 σύμπαντα και βγάζοντας τον Χόλαντ από τις επόμενες ταινίες της Marvel. Η Sony σε μια σπάνια δημόσια τοποθέτηση για τέτοια μεγέθη εταιριών ανακοίνωσε πως είναι «απογοητευμένη» από τη στάση της Disney, αν και σέβεται την απόφασή της να δώσει στον Φιγκ άλλες αρμοδιότητες που σχετίζονται με το μέλλον του MCU και τη σχέση που θα έχει αυτό με το μεγάλο στοίχημα της εταιρίας, το Disney+.

«Ελπίζουμε να αλλάξει αυτό στο μέλλον, αλλά αντιλαμβανόμαστε τις πολλές νέες ευθύνες που του έδωσε η Disney σχετικά με τους νέους τίτλους της Marvel, που δεν του επιτρέπουν να έχει χρόνο για να αναλάβει την παραγωγή μιας δικής μας ταινίας. Ο Κέβιν ήταν υπέροχος και είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια και τη συμβολή του στις ταινίες.»