Επίκαιρο όσο ποτέ: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για το «The Stand» του Στίβεν Κινγκ - cinemagazine.gr
11:16
12/10

Επίκαιρο όσο ποτέ: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για το «The Stand» του Στίβεν Κινγκ

«Ο κόσμος θα θέλει να δει το "The Stand" στον απόηχο του κορονοϊού; Θα δείξει», αναφέρει ο Στίβεν Κινγκ για τη νέα φιλόδοξη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματός του στην μικρή οθόνη.

Από τον Πάνο Γκένα

Οι οθόνες, μικρές ή μεγάλες, δεν έχουν βαρεθεί να ξεφυλλίζουν Στίβεν Κινγκ.

Μετά το δεύτερο κεφάλαιο του επιτυχημένου «Το Αυτό», το σχετικά πρόσφατο «Νεκροταφείο Ζώων», το τηλεοπτικό «Castle Rock» στο Hulu, το σίκουελ της «Λάμψης» με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο «Δρ. Ύπνος» και μερικούς ακόμα τίτλους να έχουν ανακοινωθεί («Firestarter», «Νυχτερίτες», «The Bone Church» για να αναφέρουμε μερικούς), φαίνεται πως τα βιβλία του Στίβεν Κινγκ δεν θα σταματήσουν ποτέ να ανατροφοδοτούν με ιδέες τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ακόμα κι αν το έχουν ήδη κάνει ή... ακόμα κι αν ζούμε πλέον τον εφιάλτη μιας πανδημίας!

Πριν αρκετούς μήνες το τηλεοπτικό δίκτυο CBS ανακοίνωσε την μεταφορά του ογκώδους «The Stand» (στα ελληνικά έχει μεταφραστεί ως «Το Κοράκι») στην All Access πλατφόρμα του για το 2020, αν και αρκετοί θυμούνται την τηλεοπτική διασκευή του 1994 με τον Γκάρι Σινίζ. Το σενάριο υπογράφουν ο Μπεν Κάβελ και ο Τζος Μπουν («The Fault In Our Stars»), ο οποίος ξεκίνησε να το ετοιμάζει για τον κινηματογράφο, αλλά κατάλαβε πως δεν μπορούσε να το «μαζέψει» εύκολα σε δυο ώρες.

«Είμαι ενθουσιασμένος και πολύ ευχαριστημένος που το "The Stand" θα αποκτήσει νέα ζωή σε αυτή τη συναρπαστική νέα πλατφόρμα. Όσοι εμπλέκονται ξέρουν ακριβώς τι κάνουν και το σενάριο είναι δυναμίτης. Το αποτέλεσμα θα σας μείνει αξέχαστο και πιστεύω πως θα ταξιδέψει τους θεατές σε έναν κόσμο στον οποίο ελπίζουν ότι δεν θα ζήσουν ποτέ», δήλωσε ο Στίβεν Κινγκ, ο οποίος υπογράφει το σενάριο του φινάλε της σειράς.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του μυθιστορήματος που λαμβάνει χώρα σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο:

Πρώτα ήρθαν οι μέρες της επιδημίας... Έπειτα ήρθαν τα όνειρα... Εφιάλτες που προειδοποιούσαν για την έλευση του σκοτεινού άντρα. Ο αποστάτης του θανάτου. Τα βήματά του ακούγονταν κάθε νύχτα στους δρόμους. Άρχοντας του πολέμου και πρίγκιπας του σκότους. Ήρθε η ώρα του. Η αυτοκρατορία του αναπτύσσεται στη Δύση και η στιγμή της «Αποκάλυψης» προβάλλει.

Στο καστ θα συναντήσουμε έναν ακόμη Σκάρσγκαρντ στο σύμπαν του Κινγκ. Μετά την εμβληματική εμφάνιση του Μπιλ - Πένιγουάιζ - Σκάρσγκαρντ, ο έτερος (και διασημότερος) αδερφός Αλεξάντερ («True Blood», «Big Little Lies») θα πρωταγωνιστήσει στο «The Stand» στο ρόλο του Ράνταλ Φλαγκ, έναν από τους δημοφιλέστερους κακούς στο λογοτεχνικό σύμπαν του Κινγκ με εμφανίσεις στα «The Dark Tower» και «The Eyes of the Dragon». Ο Σκάρσγκαρντ θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα ηθοποιών που αποτελείται από τους Τζέιμς Μάρσντεν, Άμπερ Χερντ και Γούπι Γκόλντμπερκ.

Δείτε παρακάτω τα τρέιλερ του «The Stand». H σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου 2020.