Το reboot του «Χαϊλάντερ» καθυστερεί καθώς μπορεί να μεταφερθεί στην τηλεόραση - cinemagazine.gr
14:16
22/1

Το reboot του «Χαϊλάντερ» καθυστερεί καθώς μπορεί να μεταφερθεί στην τηλεόραση

Μετά από 10 χρόνια άκαρπων προσπάθειων, βρέθηκε το σενάριο που θα μας ξαναστείλει στα βουνά της Σκωτίας, όμως ο σκηνοθέτης Τσαντ Σταχέλσκι το σκέφτεται ακόμη για το αν πρέπει να βγει με μορφή ταινίας ή σειράς. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Χαϊλάντερ ως γνωστόν είναι αθάνατος και αυτό φαίνεται να ισχύει κυριολεκτικά για το franchise του, καθώς μετά από 10 χρόνια που το reboot του ήταν στον πάγο, η Lionsgate που έχει τα διακαιώματα της ιστορίας, φαίνεται να βρήκε σενάριο που την ικανοποιεί και ξεκινά την παραγωγή μιας νέας ταινίας. Στη συνέχεια κλείστηκε ο Τσαντ Σταχέλσκι, σκηνοθέτης του πρώτου και τρίτου «John Wick» και λάτρης του franchise, με σκοπό να ξεκινήσουν τα γυρίσματα περίπου τώρα, όταν και θα τελείωνε με τις υποχρεώσεις του «John Wick 3». 

Το project άρχισε ξανά να καθυστερεί, όχι όμως για κακό σκοπό. Συγκεκριμένα, ο Σταχέλσκι μίλησε στο Collider για τις σκέψεις του αλλά και το ότι ακόμη αμφιταλαντεύεται αν ο καινούριος Χαϊλάντερ θα πρέπει να παρουσιαστεί σε μορφή ταινίας ή σειράς.

«Η μυθολογία που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα υλικό με εξαιρετικές δυνατότητες. Απλά πρέπει να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να μην τo καταστρέψουμε. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε μια μεθοδολογία που θα οδηγεί σε κλιμάκωση της ιστορία και δεν θα τελειώνει απότομα με μια μονομαχία στη Νέα Υόρκη. Θέλουμε να το κάνουμε με έναν τρόπο, σαν σειρά, ταινιών ή για την τηλεόραση, ώστε να εξερευνήσουμε αυτή τη μυθολογία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νιώθω μεγάλη αγάπη και σεβασμό για το project, γι' αυτό ψάχνω να βρω την καλύτερη λύση ώστε να δώσουμε στους fans αυτό που θέλουν.»

Αυτό σημαίνει πως το project πηγαίνει πίσω χρονικά και μένει να δούμε τί θα αποφασιστεί για την φόρμα του, αν θα ξεκινήσει δηλαδή ως μια ταινία που μπορεί να δώσει συνέχειες ή αν παρουσιαστεί ως σειρά. Θυμίζουμε ότι το πρώτο «Χαϊλάντερ» κυκλοφόρησε το 1986 με τους Κρίστοφερ Λαμπέρ και Σον Κόνερι και η επιτυχία του έφερε 4 σίκουελ και αμέτρητα τηλεοπτικά spinoffs.