11:16
26/5

«Δεν έχετε δει την ταινία που έφτιαξα»: Ο Ντέιβιντ Αγιέρ επιθυμεί το director's cut της «Ομάδας Αυτοκτονίας»

Μετά την απόφαση της Warner να επενδύσει στην κυκλοφορία του πολυσυζητημένου Snyder's Cut για το «Justice League», ο σκηνοθέτης της «Ομάδας Αυτοκτονίας» αναλαμβάνει δράση στο Twitter.

Από τον Πάνο Γκένα

Tο #ReleasetheSnyderCut ξεκίνησε ως μικρή εμμονή και έγινε τελικά καθολικό αίτημα για τους φανατικούς θαυμαστές της DC, οι οποίοι είδαν τον social κόπο τους να δικαιώνεται μετά από χρόνια με την υποστήριξη του καστ. Ο Ζακ Σνάιντερ πριν μία εβδομάδα ανακοίνωσε πως η δική του εκδοχή της ταινίας ετοιμάζεται για πρεμιέρα στην πλατφόρμα HBO Max και μάλιστα η Warner θα επενδύσει 20-30 εκατομμύρια για την νέα συνάθροιση των υπερ-ηρώων της (διαβάστε περισσότερα εδώ). Τι γίνεται όμως με την «άλλη» παρέα της DC;

Η «Ομάδα Αυτοκτονίας» του Ντέιβιντ Αγιέρ κυκλοφόρησε το 2016 με ένα λαμπερό, χολιγουντιανό καστ να υποδύεται τους ρόλους των «κακών» και τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει αντίστοιχα κακά σχόλια από τους κριτικούς και το κοινό. Αποπροσανατολισμένη και χωρίς καμία δόση υποσχόμενου νιχιλισμού, η «Ομάδα Αυτοκτονίας» μνημονεύεται κυρίως για τον (αδιάφορο) Τζόκερ του Τζάρεντ Λέτο και την (απολαυστική) Χάρλεϊ Κουίν της Μάργκο Ρόμπι. Φήμες πως η τελική εκδοχή της ταινίας δεν ταυτιζόταν με το όραμα του Αγιέρ κυκλοφόρησαν άμεσα, ενώ λίγους μήνες πριν την έξοδό της, στέλεχος της Warner είχε επιβεβαιώσει επαναληπτικά γυρίσματα προς ενίσχυση του χιουμοριστικού της τόνου. Μήπως ήρθε η ώρα για το Ayer Cut;

Αυτό φαίνεται πως επιθυμεί ο δημιουργός της ταινίας, ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση στο Twitter: «...Το cut μου είναι εύκολο να ολοκληρωθεί. Θα είναι απίστευτα καθαρτήριο για 'μενα.  Είναι εξαντλητικό το να τρως μια κλωτσιά στον κώλο, αφού η ταινία σου υποβλήθηκε σε θεραπεία "Edward Scissorhands". Δεν έχετε δει την ταινία που έφτιαξα». Σαφέστατος.

Ο Αγιέρ έχει μιλήσει ξανά για την δυσάρεστη εμπειρία της «Ομάδας Αυτοκτονίας» μέσω Twitter, ελπίζοντας σε μία μελλοντική ευκαιρία να δουλέψει την δική του εκδοχή. Το πράσινο φως στο Snyder's Cut για το «Justice League» ίσως αποδειχθεί σωτήριο και για την «Suicide Squad». Μέχρι την επίσημη απόφαση της Warner, το μόνο σίγουρο (κορονοϊού επιτρέποντος) είναι το σίκουελ με ημερομηνία εξόδου 6 Αυγούστου 2021 σε σκηνοθεσία του «μαρβελικού» Τζέιμς Γκαν.