Όταν η αγάπη αντιστέκεται: Κόλιν Φερθ και Στάνλεϊ Τούτσι στο τρέιλερ για το υποσχόμενο «Supernova» - cinemagazine.gr
10:34
7/1

Όταν η αγάπη αντιστέκεται: Κόλιν Φερθ και Στάνλεϊ Τούτσι στο τρέιλερ για το υποσχόμενο «Supernova»

Οι ηθοποιοί υποδύονται ένα μακρόβιο ζευγάρι εμπρός στο φάσμα ενός ανίκητου εχθρού, της άνοιας, και παραδίδουν ερμηνείες που θα συζητηθούν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ξεπερνώντας την πρόχειρη αντίδραση του «δεν είναι η εποχή για θλιβερά έργα», ενδίδουμε με χαρακτηριστική άνεση στην υπόθεση «Supernova», Η συνάντηση Φερθ-Τούτσι είναι λίαν υποσχόμενη, η ιστορία ενός αγαπημένου ζευγαριού 20 χρόνων, που θα δοκιμαστεί από την επερχόμενη άνοια του ενός, πλήρης ανθρωπιάς και σημασίας (αυτό μετράει, όχι η παροδική μελαγχολία) και, με λίγα λόγια, αυτό είναι το είδος του κινηματογράφου που λείπει και χρειαζόμαστε. Μπορεί να είναι καλό έργο, μπορεί όχι και τόσο, αλλά η κατεύθυνση είναι αναγκαία.

Η ταινία του Χάρι ΜακΚουίν ξεκινά την φεστιβαλική διαδρομή της αυτή την εβδομάδα στον φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και είναι προγραμματισμένη για τις βρετανικές αίθουσες για τις 27 Νοεμβρίου. Η Αμερική εκκρεμεί.

Η πλοκή θέλει τον Σαμ και τον Τάσκερ να πηγαίνουν διακοπές. Δεν είναι όμως συνηθισμένες διακοπές, είναι ταυτόχρονα κι ένας αποχαιρετισμός. Περιοδεύουν την Αγγλία, επισκεπτόμενοι φίλους, οικογένεια και τόπους της κοινής διαδρομής τους. Ο ένας εκ των δύο έχει διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο άνοιας. Ο χρόνος τους, ο δικός τους χρόνος, είναι ό,τι σημαντικότερο.

Από ιστορία...δέσαμε, το κλάμα προβλέπεται δεδομένο και οι πρώτες κριτικές το επιβεβαιώνουν. Σε μια πιο χαρμόσυνη εκδοχή, για τους δύο πρωταγωνιστές τουλάχιστον, αν οι καλλιτεχνικές προσδοκίες ικανοποιηθούν, τα βραβεία φτιάχτηκαν για τέτοιες περιστάσεις.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.