Ακατάλληλο για καρδιακούς! Το «Suspiria» του Γκουαντανίνο είναι gore - cinemagazine.gr
15:36
27/4

Ακατάλληλο για καρδιακούς! Το «Suspiria» του Γκουαντανίνο είναι gore

Ο Λούκα Γκουαντανίνο έδωσε τις πρώτες πληροφορίες στο κοινό της CinemaCon για την οπτική του στο νέο «Suspiria», θέλοντας να τιμήσει το φιλμ του Αρζέντο. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Suspiria» ήταν και αυτό μέσα στις ταινίες που παρουσιάστηκαν αυτές τις ημέρες στο CinemaCon του Λας Βέγκας και το ενδιαφέρον των ανθρώπων του χώρου και των δημοσιογράφων ήταν αυξημένο για το τί μπορεί να παρουσιάσει ο Λούκα Γκουαντανίνο. Ο τελευταίος έχει δηλώσει αρκετές φορές πως αγαπά πολύ την ταινία του Αρζέντο και δεν θα ήθελε να φτιάξει ένα remake, αλλά κάτι που θα μοιάζει περισσότερο με φόρο τιμής στο φιλμ του 1977.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης, δόθηκε στη δημοσιότητα η αφίσα αλλά και η επίσημη σύνοψη του νέου φιλμ. Σύμφωνα με αυτήν: «Η Σούζι Μπάνιον, μια νεαρή αμερικανίδα, ταξιδεύει ως το Βερολίνο για να γίνει μέλος της περίφημης σχολής χορού Markos Tanz, το 1977. Φτάνει τη στιγμή που μια άλλη χορεύτρια, η Πατρίτσια, έχει εξαφανιστεί κάτω από αδιευκρίνιστες καταστάσεις. Ενώ με τον καιρό κάνει μεγάλο πρόοδο στις επιδόσεις της, κάτω από τις οδηγίες της καλλιτεχνικής διευθύντριας της σχολής, Madame Blanc, γίνεται φίλη με μια χορεύτρια, τη Σάρα, που τις εμπιστεύεται τις υποψίες της για κάποιο σκοτεινό μυστικό που κρύβεται στους χώρους της σχολής.»

Κατά το event της παρουσίασης της ταινίας στο κοινό, ο Γκουαντανίνο έδειξε μια σκηνή από το φιλμ, που ο εκπρόσωπος της Amazon περιέγραψε ως «ακατάλληλη και άβολη για όσους λιποθυμούν εύκολα» καθώς η graphic βία της έδειξε τον gore χαρακτήρα που πιθανα θα έχει το φιλμ. Στη σκηνή μια νεαρή χορεύτρια δέχεται μια απροσδιόριστη επίθεση. Συγκεκριμένα, η σκηνή ήταν ένα παράλληλο μοντάζ που ξεκινά με την πρωταγωνίστρια Ντακότα Τζόνσον (που πρόσφατα μίλησε για τις εμπειρίες της από τα γυρίσματα) να ετοιμάζεται για την πρόβα της, έχοντας πλάι την διευθύντρια Τίλντα Σουίντον. Όσο η Τζόνσον χορεύει, βλέπουμε μια νεαρή κοπέλα να βρίσκεται σε μια αίθουσα χορού με καθρέπτες και ξεσπά σε κραυγές για βοήθεια, όταν κάτι που μοιάζει σαν μια τερατώδης μορφή βγαίνει από μέσα της, αφήνοντάς την με σπασμένα κόκαλα και διαλυμένο σώμα. 

Με την αφίσα να κυκλοφορεί ευρέως από χθες και το twitter σε αναβρασμό, ανυπομονούμε για το πρώτο τρέιλερ της ταινίας, που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το προσεχές φθινόπωρο.