Το «Kung Fury» μεγαλώνει! Μετά τον Φασμπέντερ, υπέγραψε και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ - cinemagazine.gr
10:05
16/2

Το «Kung Fury» μεγαλώνει! Μετά τον Φασμπέντερ, υπέγραψε και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ

Η viral ταινία μικρού μήκους του 2015, αναπτύσσεται σε κάτι πολύ πιο φιλόδοξο, με πρωταγωνιστή έναν από τους μεγαλύτερους σταρ της εποχής μας, έτομο να προστατεύσει έναν πρόεδρο-εξολοθρευτή! 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Kung Fury» ήταν μια από τις πιο viral στιγμές του 2015. Το ημίωρο φιλμ του Ντέιβιντ Σάντμπεργκ έφτασε μέχρι και τις Κάννες και αμέσως μετά δόθηκε ελεύθερο στο κοινό, χάρη στο οποίο δημιουργήθηκε καθώς τα λεφτά της παραγωγής προήλθαν από crowdfunding. Η ταινία ήταν ένας φόρος τιμής στις δεκάδες αστυνομικές περιπέτειες αλλά και ταινίες πολεμικών τεχνών που κυκλοφόρησαν μέσα στη δεκαετία του 80, κυρίως σε VHS, και λειτουργεί αποκλειστικά ως ένα meta αστείο, χρησιμοποιώντας και τη μορφή ενός αστέρα της εποχής, του Ντέιβιντ Χάσελχοφ. 

Ως σήμερα, το «Kung Fury» έχει 30 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, ενώ άλλες τόσες έχει το τραγούδι True Survivor που ερμήνευσε ο Χάσελχοφ, νούμερα διόλου ευκαταφρόνητα τα οποία παρέθεσε ως επιχείρημα ο Σάντμπεργκ προς πιθανούς παραγωγούς και περαιτέρω εκμετάλλευση του έργου του. Αυτό που πέτυχε είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, αφού η ταινία του θα έχει μια μεγάλου μήκους συνέχεια που θα γυριστεί σε χολιγουντιανά πρότυπα πλέον, με πολύ μεγαλύτερο budget, έχοντας την υποστήριξη των παραγωγών μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς, του «It». 

Το ακόμη πιο απίθανο νέο σχετικά με τη συνέχεια του «Kung Fury», ήταν πως πέρα από τον Χάσελχοφ που θα κάνει το πέρασμά του αλλά και τον ίδιο τον Σάντμπεργκ, θα πρωταγωνιστεί ένα από τα πιο γερά ονόματα της βιομηχανίας, ο Μάικλ Φασμπέντερ! Και όχι μόνο, καθώς χθες ανακοινώθηκε και η συμμετοχή του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ στον ρόλο του προέδρου των ΗΠΑ, κάτι που προσθέτει έξτρα cult πόντους σε αυτό το απίθανο project που δημιουργείτα. Τα νέα αυτά βγαίνουν με την ευκαιρία της συμμετοχής της ταινίας στην αγορά του Βερολίνου, όπου αναμένεται να πουλήσει άνετα δικαιώματα διανομής, ώστε να εξασφαλιστεί μέρος του προϋπολογισμού, καθώς το όνομα του Φασμπέντερ κυρίως, η δυναμική της πρώτης ταινίας και η αιώνια επιστροφή των 80ς εγγυούνται την επιτυχία. 

Για όσους δε γνωρίζουν κάτι περί «Kung Fury», τα 2 παρακάτω βίντεο θα σας διαφωτίσουν.