«Θα είναι σαν τους Πολ Νιούμαν-Ρόμπερτ Ρέντφορντ»: Ο Ταραντίνο μιλά για το ντουέτο Ντι Κάπριο-Πιτ - cinemagazine.gr
14:39
24/4

«Θα είναι σαν τους Πολ Νιούμαν-Ρόμπερτ Ρέντφορντ»: Ο Ταραντίνο μιλά για το ντουέτο Ντι Κάπριο-Πιτ

Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει γυρίσματα, αλλά ο Κουέντιν Ταραντίνο δηλώνει ήδη ενθουσιασμένος για την προοπτική του «Once Upon a Time in Hollywood».

Από τον Πάνο Γκένα

Από τους «Μπάσταρδους» και το «Django» στον Τσαρλς Μανσον και το 1969. Ο Κουέντιν Ταραντίνο ετοιμάζει το «Once Upon a Time in Hollywood», το πιο σινεφίλ πρότζεκτ του, και καλεσμένος στην παρουσίαση της Sony τη Δευτέρα 23 Απριλίου, δήλωσε πως οι δυο πρωταγωνιστές του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ πρόκειται να πυροδοτήσουν τη μεγάλη οθόνη με τη στόφα δυο αυθεντικών σταρ! «Θα είναι το πιο συναρπαστικό, δυναμικό δίδυμο πρωταγωνιστών από την εποχή των Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ», είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Ο Ντι Κάπριο που συνόδευε τον Ταραντίνο στην παρουσίαση, πρόσθεσε πως το σενάριο είναι «ένα από τα καλύτερα που έγραψε ποτέ» ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος. Αν και πολλά θα παραμείνουν κρυφά μέχρι την έναρξη της παραγωγής το καλοκαίρι, το σίγουρο είναι πως η ταινία τοποθετείται στην πιο ενδιαφέρουσα, δημιουργική περίοδο του Χόλιγουντ. Αλλάζοντας την κινηματογραφική βιομηχανία, τα τέλη της δεκαετίας του '60 και όλη η δεκαετία '70s, είδαν την άνθιση του ανεξάρτητου σινεμά και τα sex, drugs & rock ‘n roll, να αποτυπώνονται στην οθόνη.

«Λαμβάνει χώρα στην εποχή της επανάστασης των χίπις, στην ακμή του new Hollywood», συμπλήρωσε ο Ταραντίνο, ο οποίος ομολόγησε πως το «Once Upon...» είναι αρκετά συγγενές σε ύφος και πλοκή με το «Pulp Fiction». 

Να θυμίσουμε πως πριν από ένα χρόνο, ο Ταραντίνο είχε δηλώσει πως ενδιαφέρεται για μία ταινία με θέμα το 1970. Όχι όμως για τον κινηματογράφο της δεκαετίας του '70, αλλά για το συγκεκριμένο έτος, το οποίο θεωρεί κομβικό σημείο για την επανάσταση του Νέου Χόλιγουντ. Η ιδέα του προέκυψε από το αριστουργηματικό βιβλίο του Μαρκ Χάρις «Pictures at a Revolution: Five Movies and the Birth of the New Hollywood», το «καλύτερο βιβλίο που γράφτηκε για τον κινηματογράφο αυτή την δεκαετία» σύμφωνα με τον Κουέντιν (αν και το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε το 2009).

Το «Once Upon a Time in Hollywood» έχει ημερομηνία εξόδου 9 Αυγούστου 2019, ημερομηνία που συμπίπτει με την επέτειο 50 χρόνων της δολοφονίας της Σάρον Τέιτ από τα μέλη της ομάδας του Τσαρλς Μάνσον.