Οι προβληματικές εισπράξεις του «Tenet», προϊδεάζουν για αναβολή εξόδου της «Wonder Woman» και του «Dune» - cinemagazine.gr
10:17
11/9

Οι προβληματικές εισπράξεις του «Tenet», προϊδεάζουν για αναβολή εξόδου της «Wonder Woman» και του «Dune»

Κανείς δεν είπε πως θα είναι εύκολα. Η πανδημία έχει επιφέρει αποδιοργάνωση, οι μεγάλοι αιθουσιακοί τίτλοι κρέμονται από μια κλωστή και ένα θερμό φθινόπωρο για την αίθουσα και τις μεγάλες εταιρείες προβλέπεται.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η Warner έκανε το μεγάλο, θαρραλέο, βήμα να βγάλει τον τίτλο της χρονιάς στις αίθουσες, μετά από ένα σίριαλ καθυστερήσεων. Το αποτέλεσμα, εισπρακτικά μιλώντας, δεν είναι το αναμενόμενο. Για μια ταινία προορισμένη να κινηθεί στο περιβάλλον των 70-80 εκατομμυριών δολλαρίων (υπό φυσιολογικές συνθήκες, όχι πανδημίας), οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για 20 εκατομμύρια. Ωστόσο, έστω και αν Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη, που αποτελούν την μερίδα του λεόντος, είναι ακόμα κλειστές μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ο αριθμός δεν είναι μέτρηση καθαρού τριημέρου, αλλά περιλαμβάνει μέρες sneak προβολών, συν εννέα μέρες Καναδά και Labour τριημέρου και στις δύο χώρες. Δυστυχώς, ο πραγματικός αριθμός είναι κοντύτερα στα 10 εκατομμύρια.

Και αυτό σημαίνει πρόβλημα. Πρόβλημα για την Warner και τα 200 εκατομμύρια (χωρίς το μάρκετινγκ) που έχει επενδύσει στο «Tenet», πρόβλημα για την αίθουσα, πρόβλημα και για τους καραδοκούντες μεγάλους τίτλους, δηλαδή την «Wonder Woman 1984» και το «Dune», που είναι προγραμματισμένο για τις 18 Δεκεμβρίου. (Να θυμίσουμε εδώ ότι πολύ νωρίς το σίκουελ του «Τοπ Γκαν» μεταφέρθηκε από τον Δεκέμβριο για το ερχόμενο καλοκαίρι - αν αυτό λέει κάτι).

Η «Wonder Woman 1984» είναι για την ώρα προγραμματισμένη για τις 2 Οκτωβρίου - ώστε να συμπέσει πρακτικά με το άνοιγμα Λος Άντζελες και Νέας Υόρκης. Άνοιγμα ωστόσο που αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει και τόσο σίγουρο. Και με δεδομένο ότι το «Tenet», ακόμα και με τηρημένα τα υγειονομικά μέτρα, δεν κατάφερε να κάνει sold out προβολές, το τοπίο βυθίζεται στην ομίχλη, σε μια κούρσα με την επικείμενη επιδημική έξαρση του φθινοπώρου και την εύρεση μιας θεραπευτικής/εμβολιακής αγωγής που θα ελευθέρωνε (σε βάθος χρόνου φυσικά, η ιατρική πρόοδος δεν θα έδινε άμεσα ελευθέρας στις δραστηριότητες) τα πράγματα. 

Μέσα στο φθινόπωρο υπάρχουν οι τίτλοι που θα μπορούσαν θεωρητικά να δώσουν οξυγόνο στην αίθουσα και τις εταιρείες. Το «Black Widow» της Ντίσνεϊ (6 Νοεμβρίου), το...τενετικά πολυθρύλητο καινούργιο Μποντ (20 Νοεμβρίου) και το «Soul» της Pixar, επίσης για τις 20 Νοεμβρίου. Στην πραγματικότητα, εάν κι εφ' όσον μπορέσουμε να μιλήσουμε για μια εξομάλυνση (παρασάγγας απέχουσα από την φυσιολογικότητα βέβαια), αυτή προσανατολίζεται προς τον Νοέμβριο.