Τρέιλερ «Tesla»: Ο Ίθαν Χοκ «φωταγωγεί» την ζωή του κορυφαίου επιστήμονα - cinemagazine.gr
10:48
13/7

Τρέιλερ «Tesla»: Ο Ίθαν Χοκ «φωταγωγεί» την ζωή του κορυφαίου επιστήμονα

Ο άνθρωπος που με τις εφευρέσεις του συνέβαλε στην δεύτερη Βιομηχανική Επανάσταση και πάνω στις θεωρίες του οποίου στηρίζεται το ρεύμα - δηλαδή ο σύγχρονος πολιτισμός - γίνεται αντικείμενο του «Tesla» του Μάικλ Αλμερέιντα με τον Ίθαν Χοκ στον επώνυμο ρόλο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Σέρβος Νίκολα Τέσλα, για άνθρωπος τέτοιας τεράστιας επιστημονικής συμβολής μα και εντελώς μυθιστορηματικής ζωής, δεν έχει ανάλογη «παρουσία» στην 7η Τέχνη. Με την εξαίρεση μάλλον του πορτραίτου του από τον Ντέιβιντ Μπάουι στο «Prestige» του Κρίστοφερ Νόλαν, που τον έφερε κοντύτερα σε μια ποπ κουλτούρα, το σινεμά έχει αγνοήσει τον εφευρέτη του εναλλασσόμενου ρεύματος, βάσει του οποίου «υπάρχουμε» σήμερα ως μοντέρνος πολιτισμός.

Το «Tesla» του Μάικλ Αλμερέιντα («Ο Πειραματιστής», «Marjorie Prime») έρχεται να καλύψει το κενό και έχει και τον συχνό συνεργάτη του σκηνοθέτη, Ίθαν Χοκ, στον επώνυμο ρόλο. Ο Κάιλ ΜακΛάχλαν θα ερμηνεύει τον Τόμας Έντισον, με τον οποίον υπήρχε χρόνια, μάλλον καταστροφική, αντιζηλία, ενώ ο Ντόνι Κέσαγουαρτζ θα παίξει τον Τζ, Π. Μόργκαν (απ' όπου η γνωστή επενδυτική τράπεζα) και η  Ίβ Χιούσον θα ερμηνεύει την κόρη του, Αν Μόργκαν, με την οποία ήταν ερωτευμένος ο Τέσλα.

Χρειαζούμενο και ενδιαφέρον, με στιλιζαρισμένη όψη, μοντερνισμούς (...) και electronica στο άκουσμα, το «Tesla» θα είναι, εκτός απροόπτου, στις αίθουσες στις 21 Αυγούστου και ταυτόχρονα διαθέσιμο on demand. Όπως λέει και η Άν σε κάποια στιγμή: «Ο κόσμος σήμερα είναι ένα όνειρο που πρώτος είδε ο Τέσλα».