«The Brigands of Rattlecreek»: Ο Παρκ Τσαν-γουκ ετοιμάζεται για μια βίαια περιπέτεια στην Άγρια Δύση - cinemagazine.gr
11:50
18/3

«The Brigands of Rattlecreek»: Ο Παρκ Τσαν-γουκ ετοιμάζεται για μια βίαια περιπέτεια στην Άγρια Δύση

Ένα σενάριο που κυκλοφορεί στα στούντιο από το 2006, πήρε επιτέλους το πράσινο φως για παραγωγή, με τον κορεάτη στο τιμόνι και βλέψεις για τον Μάθιου ΜακΚόναχι ως πρωταγωνιστή. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πριν από 7 χρόνια, όταν ο κορεάτης Παρκ Τσαν-γουκ διαπραγματεύονταν το αγγλόφωνο ντεμπούτο του, βρέθηκε πολύ κοντά στο να σκηνοθετήσει ένα γουέστερν που για χρόνια βρίσκονταν στην περίφημη Black List των σεναρίων που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στα στούντιο αλλά κανένα δεν έπαιρνε το ρίσκο να το προχωρήσει. Το ίδιο συνέβη και τότε και ο Παρκ προχώρησε στο γύρισμα του χιτσκοκικού «Stoker».

Στο παρόν, το σενάριο με τίτλο «The Brigands of Rattleborge» βρίσκονταν ακόμη στα αζήτητα, κάτι που φαίνεται να τελειώνει επιτέλους μετά από 13 χρόνια - γράφτηκε το 2006 από τον Σ. Κρεγκ Ζάλερ, πολύ πριν αυτός βρει φόρμουλα για να σκηνοθετήσει ο ίδιος σενάρια που έγραψε όπως το «Bon Tomahawk» και «Brawl in Cell Block 99». Το σενάριο απορρίπτονταν συνήθως εξαιτίας του πολύ βίαιου περιεχόμενού του, κάτι που συναντούμε και την μετέπειτα καριέρα του Ζάλερ, η αποδοχή του οποίου από την κινηματογραφική κοινότητα φαίνεται πως βοήθησε στο να γυριστεί επιτέλους το «The Brigands of Rattleborge».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Collider, το φιλμ που θα δημιουργηθεί θα έχει έναν ελαφρώς αλλαγμένο τίτλο, «The Brigands of Rattlecreek», και θα ακολουθεί έναν σερίφη και έναν γιατρό στο αιματηρό ταξίδι εκδίκησης που κάνουν με σκοπό την καταστροφή μιας συμμορίας που ληστεύει συνεχώς τους κατοίκους μιας μικρής πόλης. Ο Μπράντλι Φίσερ («Shutter Island») θα είναι παραγωγός για λογαριασμό του Amazon που έδωσε τελικά το πράσινο φως για να ξεκινήσει η ανάπτυξη. Ο Παρκ Τσαν-γουκ φαίνεται πως ήθελε από τότε να το σκηνοθετήσει, άλλωστε γνωρίζει καλά από ιστορίες εκδίκησης, και αναλαμβάνει και επισήμως τιμόνι.

Το στούντιο του Amazon έχει απευθυνθεί στον Μάθιου ΜακΚόναχι για τον ρόλο είτε του σερίφη είτε του γιατρού, ευελπιστώντας στο «ναι» αλλά και το πάντρεμά του με έναν ακόμη A-lister για να χτίσουν ένα δυναμικό δίδυμο. Ο ΜακΚόναχι, που ως τώρα δεν έχει επιβεβαιώσει, είδε πριν λίγες μέρες την τελευταία ταινία που πρωταγωνιστεί, το «Beach Bum» του Χάρμονι Κορίν, να φεύγει με καλές κριτικές από την πρεμιέρα της στο SXSW, σπάζοντας έτσι ένα σερί κακών επιλογών που έχει τα τελευταία 2 χρόνια. Παράλληλα, ο Ζάλερ που διατηρεί το credit του σεναριογράφου, είναι πλέον καταξιωμένος σεναριογράφος-σκηνοθέτης, ενώ η τελευταία ταινία του, «Τα Δυο Πρόσωπα του Νόμου», προβάλλεται την Πέμπτη στη χώρα μας.