Βρετανική κλάση: Άντονι Χόπκινς, Ολίβια Κόλμαν στο τρέιλερ του «The Father» - cinemagazine.gr
9:50
15/9

Βρετανική κλάση: Άντονι Χόπκινς, Ολίβια Κόλμαν στο τρέιλερ του «The Father»

Ένα, κατά τα φαινόμενα, από εκείνα τα δώρα του τέλους της σεζόν, που εμφανώς σκοπεύουν σε ακαδημαϊκή αναγνώριση και εγγυώνται ένα μέγιστο ελάχιστο ερμηνευτικής εμβέλειας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Άντονι είναι ένας 80χρονος, ελαφρώς στριμμένος, γέροντας που ζει στο διαμέρισμά του απορρίπτοντας περιφρονητικά την φροντίδα που διασφαλίζει γι' αυτόν η κόρη του. Φροντίδα όμως απαραίτητη, μιας και τόσο εκείνη δεν μπορεί να τον προσέχει καθημερινά, όσο κι εκείνος εμφανίζει τα πρώτα σημάδια άνοιας. Η παλίρροια και η άμπωτη της μνήμης, η ταυτότητα, η σχέση πατέρα-κόρης, το φάσμα της απώλειας, συνιστούν ένα κρούσμα ανθρώπινου σινεμά προορισμένου, επιτέλους, για την μεγάλη οθόνη.

Σε αυτό το φαινομενικά περπατημένο έδαφος κινείται θεματικά η ιστορία του «The Father» του Φλοριάν Ζελέρ. Και τα εχέγγυά του είναι διπλά: Αφ' ενός μπροστά από την κάμερα ο Άντονι Χόπκινς συναντα την Ολίβια Κόλμαν (αλλά και την Ολίβια Γουίλιαμς και τον Ρούφους Σίγουελ και τον Μάρκ Γκάτις- όλοι τους σε απρόσμενους ρόλους όπως θα καταλάβετε από το τρέιλερ). Αφ' ετέρου στην συγγραφή του σεναρίου, δύο μεγάλοι, καθένας της γενιάς του, στην θεατρική γραφή ενώνονται - ο Ζελέρ με τον πολύπειρο Κρίστοφερ («Επικίνδυνες Σχέσεις») Χάμπτον - με στόχο, αν μη τι άλλο, μια ταινία που θα μπορείς με πριγκιπική άνεση να αφεθείς στον λόγο της και τις έγνοιες της.

Η ταινία είναι προγραμματσμένη για εστιασμένη διανομή στις 18 Δεκεμβρίου και ευρεία από ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ μια πρόωρη αλλά αναμενόμενη συζήτηση για βραβευτικές βλέψεις ήδη σχηματίζεται γύρω από το έργο.