To «The Favourite» κάνει ένα από τα καλύτερα ανοίγματα της χρονιάς στην Αμερική! - cinemagazine.gr
9:05
26/11

To «The Favourite» κάνει ένα από τα καλύτερα ανοίγματα της χρονιάς στην Αμερική!

Μετά τα φεστιβάλ, το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου δείχνει πως έχει και την εύνοια του box office.

Από τον Πάνο Γκένα

Η Αμερική γιόρτασε την Ημέρα των Ευχαριστιών και το box office στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού επιφύλαξε αρκετές εμπορικές ευχαριστίες στους κινηματογραφικούς τίτλους που έκαναν πρεμιέρα.

Σε ευρύ κύκλωμα την τιμητική τους είχαν δυο σίκουελ, μιας και το «Ραλφ Εναντίον Ίντερνετ» (84 εκατομμύρια $) και «Κριντ 2» (55 εκατομμύρια $), ταινίες που απέσπασαν θετικές κριτικές, κατέκτησαν την κορυφή του box office, το οποίο σημείωσε συνολικά τα καλύτερα νούμερα για το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών από το 2013.

Σε μικρότερη κλίμακα διανομής (limited release), τα φεστιβαλικά και βραβευμένα «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν και «Κλέφτες Καταστημάτων» του Χιροκάζου Κόρε-Έντα, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των θεατών, με το «The Favourite» να σημειώνει την καλύτερη αναλογία εισιτηρίων ανα αίθουσα όλης της χρονιάς! 

Συγκεκριμένα η ταινία άνοιξε σε μόλις τέσσερις αίθουσες, μία συνηθισμένη πρακτική των στούντιο για φεστιβαλικούς τίτλους λίγο πριν κάνουν wide release και ακουστούν στα κινηματογραφικά βραβεία, συγκεντρώνοντας εισπράξεις 420.000 $. Όπως σημειώνει και το αναλυτικό άρθρο στο IndieWire, η ταινία κατέκτησε την κορυφή και στις τέσσερις αίθουσες, παρόλο που οι τρεις είχαν προβολές ταινιών ευρείας διανομής. Μία σημαντική επιτυχία στο εορταστικό Σαββατοκύριακο που θα ενισχυθεί και από το ενδιαφέρον των θεατών μετά τις πρώτες ανακοινώσεις των βραβείων Ενώσεων Κριτικών που ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα.

Παράλληλα το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν  πραγματοποίησε το καλύτερο άνοιγμα τριημέρου για ξενόγλωσση ταινία από το 2009 και το «Ραγισμένες Αγκαλιές» του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Το σημαντικό είναι πως οι θεατές εμπιστεύτηκαν τα κείμενα των κριτικών που τόνιζαν πως το «Roma» είναι μία κινηματογραφική εμπειρία και επέλεξαν να απολαύσουν την ταινία στη μεγάλη οθόνη, αν και σε τρεις εβδομάδες θα προβληθεί από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix σε 190 χώρες και 137 εκατομμύρια συνδρομητές. Στη χώρα μας το «Roma» θα κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη
«Favourite» για Όσκαρ! Το Hollywood Reporter παρουσιάζει το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου
«Favourite», «ROMA» και... «Bohemian Rhapsody» στο TOP 10 της χρονιάς από το TIME!