Ο θριαμβευτικός δανέζικος «Ένοχος» του 2018, ριμέικ με τον Τζέικ Τζίλενχααλ - cinemagazine.gr
11:14
16/9

Ο θριαμβευτικός δανέζικος «Ένοχος» του 2018, ριμέικ με τον Τζέικ Τζίλενχααλ

Μετά την χθεσινή είδηση της συνεργασίας με τον Ντενίς Βιλνέβ, ο ανήσυχος ηθοποιός επανενώνεται με τον Αντουάν Φούκουα, 5 χρόνια μετά τον «Αριστερόχειρα».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Όταν βγήκε πριν δύο χρόνια «Ο Ένοχος», ντεμπούτο του Γκουστάβ Μέλερ, έφερε μια ωραία αναταραχή στο φεστιβάλ του Σάντανς, που ακολουθήθηκε από φεστιβαλική καριέρα, σεβαστές αναλογικά εισπράξεις και λαμπρές κριτικές. Τώρα ήρθε η ώρα της αμερικανικής εκδοχής.

Ο Αντουάν Φούκουα και ο Τζέικ Τζίλενχααλ συνεργάστηκαν το 2015 για τον «Αριστερόχειρα» που ήταν, σύμφωνα με το λεγόμενα του δευτέρου, «μια από τις μεγάλες καλλιτεχνικές εμπειρίες της καριέρας μου». Τώρα αποφασίζουν από κοινού να καταπιαστούν με την ιστορία ενός αστυνομικού καθηλωμένου στο τηλεφωνικό κέντρο της αμέσου δράσεως, που αντιλαμβάνεται από την φωνή μιας γυναίκας στο τηλέφωνο ότι έχει απαχθεί από τον σύζυγό της.

Η θαυμάσια κινηματογραφική ιδέα του ενιαίου και αποκλειστικού χωροχρόνου της δράσης, είναι και μια πολύ βολική ιδέα γυρισμάτων στην πανδημική εποχή μας. Με ένα σετ όλο κι όλο, το δίδυμο σκοπεύει να γυρίσει το έργο μέσα στον Νοέμβριο (παλιές καλές b movie εποχές) και να είναι έτοιμο για κάποια στιγμή μέσα στο 2021. Το ακόμα πιο ελπιδοφόρο είναι πως το σενάριο δουλεύει ο Νικ Πιτσολάτο (της φήμης του «True Detective»).

Ο Φούκουα με το που θα τελειώσει το «Guilty» θα σκηνοθετήσει τον Γουίλ Σμιθ στο τηλεοπτικό «Emancipation», που αγοράστηκε από το Apple TV+, ενώ ο εργατικότατος Τζίλενχααλ είναι αναμεμειγμένος με μια τηλεοπτική σειρά για τον νοβελίστα μυστηρίου Νταν - «The Woman in the Window» - Μάλορι.