Τρέιλερ «The Hunt»: Η ταινία για την οποία όλοι μίλησαν στις ΗΠΑ αλλά κανείς δεν είδε - cinemagazine.gr
13:02
12/2

Τρέιλερ «The Hunt»: Η ταινία για την οποία όλοι μίλησαν στις ΗΠΑ αλλά κανείς δεν είδε

Το θρίλερ της Universal αποσύρθηκε κακήν κακώς τον Σεπτέμβριο ως διχαστικό και επιστρέφει τον επόμενο μήνα με νέο πλάνο προώθησης αλλά χωρίς αλλάγες στο μοντάζ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μια μικρή ανασκόπηση: Η Universal έχει μια άψογη συνεργασία εδώ και χρόνια με τη Blumhouse, η οποία αναλαμβάνει την παραγωγή στοχευμένων ταινιών τρόμου (κυρίως), με μικρό κόστος σε σχέση με τις υπερπαραγωγές που κυκλοφορούν, οι οποίες καταφέρνουν να λειτουργούν με βάση τους κανόνες του είδους και το κοινό ανταποκρίνεται - από τα «Paranormal Activity» ως τα νέα «Halloween» και ενδιάμεσα το πολυβραβευμένο «Get Out». Το πιο πρόσφατο «παιδί» αυτής της συνεργασίας ήταν το ριμέικ του «Black Christmas» που ήρθε πριν τα Χριστούγεννα, πριν από αυτό όμως ήταν προγραμματισμένη μια άλλη ταινία για τον Σεπτέμβριο που αποσύρθηκε κακήν κακώς.

Ο λόγος για το «The Hunt», ένα πολιτικών προεκτάσεων σατιρικό horror όπου μια ομάδα ελίτ φιλελεύθερων δημοκρατικών περνά τον χρόνο της σκοτώνοντας ακροδεξιούς ρεπουμπλικάνους. Προφανώς, ειδικά αν το φιλμ δεν έχει στέρεη ιδεολογική βάση, θα διαβαστεί από τον καθένα όπως ακριβώς τον βολεύει, η σάτιρα θα μπερδευτεί με την κυριολεξία και θα προστεθεί ακόμη ένα λιθαράκι στον τοίχο των διχαστικών καιρών που ζούμε. Αυτό ουσιαστικά έγινε τον Σεπτέμβριο όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ, στο Fox News σήμανε συναγεργμός, ο Τραμπ ανέβασε οργισμένο tweet λέγοντας πάνω κάτω πως αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο των δημοκρατικών, γενικώς πολλή συζήτηση πριν δει κάποιος την ταινία.

Η Universal σκέφτηκε προσωρινά να την αποσύρει και σιγουρεύτηκε όταν την πρόλαβαν τα γεγονότα. Τα συνεχόμενα μακελειά από μαζικούς πυροβολισμούς σε Τέξας, Καλιφόρνια και Οχάιο πόλωσαν ακόμη περισσότερο τον δημόσιο διάλογο στη χώρα, οπότε η ταινία έμεινε για λίγο στην άκρη. Είναι αδύνατο φυσικά ένα τέτοιο project να μείνει ανεκμετάλλευτο και το στούντιο θεωρώντας πως τώρα είναι λίγο πιο «ήσυχα» τα πράγματα, έβγαλε νέο τρέιλερ, άλλαξε κάπως το σχέσιο προώθησης της ταινίας και περιμένει.

Ο σεναριογράφος της ταινίας Ντέιμον Λίντελοφ είπε στον Hollywood Reporter: «Το χειρότερο για μας ήταν πως κανείς δε μιλούσε για την ίδια την ταινία, αλλά για το πως θα εκληφθεί από το κοινό εξαιτίας των θλιβερών γεγονότων που συνέβησαν τότε με τους μαζικούς πυροβολισμούς. Θεωρήσαμε τότε πως το κοινό θα κατανοήσει την ταινία με λάθος τρόπο. Πιστεύω πως αν τη δει σήμερα θα διασκεδάσει και θα καταλάβει πως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι πως αυτή είναι πια διαιρεμένη. Και η ταινία, με έναν ειρωνικό ίσως τρόπο, θεωρώ πως φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.»

Με το moto «η πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς, την οποία κανείς δεν έχει δει...ακόμη» η Universal βγάζει λοιπόν το παρακάτω τρέιλερ και περιμένει αντιδράσεις του κοινού στις 13 Μαρτίου. Ειρήνη υμίν.