Ούμα Θέρμαν Vs Γουάινστιν & Ταραντίνο: Σεξουαλική επίθεση και ένα (σχεδόν) θανατηφόρο ατύχημα - cinemagazine.gr
9:20
5/2

Ούμα Θέρμαν Vs Γουάινστιν & Ταραντίνο: Σεξουαλική επίθεση και ένα (σχεδόν) θανατηφόρο ατύχημα

Η πρώην μούσα του σκηνοθέτη και «πρόσωπο» της Miramax, έλυσε τη σιωπή της σχετικά με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν αλλά και για ένα παραλίγο θανατηφόρο ατύχημα που είχε στα γυρίσματα του «Kill Bill».

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τις πρώτες ημέρες που έσκασε το σκάνδαλο Γουάινστιν, πολλοί περίμεναν την αντίδραση της Ούμα Θέρμαν που είχε για χρόνια στενή συνεργασία μαζί του. Η ίδια περιορίστηκε σε ασαφή σχόλια, δηλώνοντας «θυμωμένη» αλλά χωρίς ακόμη να θέλει να αποκαλύψει συγκεκριμένα περιστατικά, ενώ λίγο αργότερα ήταν πιο φανερό σε ποια κατεύθυνση θα οηδηγούνταν οι αποκαλύψεις λέγοντας πως απολαμβάνει την αργή και βασανιστική διαδικασία των δηλώσεων κατά του παλιού αφεντικού της. 

Αυτό το σαββατοκύριακο έφτασε η στιγμή για την Θέρμαν να μιλήσει λεπτομερώς στους New York Times, το μέσο δηλαδή που άνοιξε και συνεχίζει το θέμα, και μίλησε για 2 συγκεκριμένα περιστατικά κατά του Γουάινστιν τα οποία και μπόρεσε να αποφύγει χάρη στο θάρρος της χρόνιας συνεργασίας που είχαν, αντιλαμβανόμενη όμως πως το θάρρος αυτής της συνεργασίας δε μπορούσε να εκφράζεται από νεαρότερες γυναίκες που προσπαθούσαν να ξεκινήσουν την καριέρας της. 

Αυτό όμως που προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι επισημάνσεις της για τον Κουέντιν Ταραντίνο. Αφού πρώτα αποκάλυψε πως δεν έδειξε να πολυενδιαφέρεται όταν του μίλησε για τα περιστατικά με τον Γουάινστιν, αντιδρώντας με αστειάκια, ανέφερε έναν μεγάλο καυγά που είχαν κατά τα γυρίσματα του «Kill Bill» και λόγω αυτού δεν έχουν ξανασυνεργαστεί από τότε. Φάνηκε μάλιστα περισσότερο ενοχλημένη και θυμωμένη γι' αυτό, λέγοντας ότι «ο Χάρβεϊ τουλάχιστον δεν προσπάθησε να με σκοτώσει.»

Σύμφωνα με τη Θέρμαν, ο Ταραντίνο απαίτησε να γυρίσει μόνη της μια επικίνδυνη σκηνή με αυτοκίνητο και εκνευρίστηκε όταν αυτή του δήλωσε ότι φοβάται. Τότε, της είπε ψέματα ότι το αυτοκίνητο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα πρέπει απλά να το οδηγήσει σε μια ευθεία, οπότε δεν είχε λόγο να φοβάται. Το αυτοκίνητο τελικά είχε μια θέση που δεν είχε βιδωθεί σωστά, ενω ο δρόμος δεν ήταν ακριβώς «μια ευθεία».

Οι φόβοι της βγήκαν αληθινοί καθώς τελικά συγκρούστηκε με ένα δέντρο και τραυματίστηκε σοβαρά. Αρχικά αντέδρασε με τρόμο βλέποντας τα πληγωμένα της πόδια, καθώς πίστεψε ότι υπάρχει κίνδυνος να μην ξαναπερπατήσει, όμως τελικά γλύτωσε με ελαφρύτερα τραύματα. Όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο ήταν πολύ εκνευρισμένη με τον Ταραντίνο και τον κατηγόρησε ανοιχτά ότι προσπάθησε να την σκοτώσει με σκοπό να γυρίσει ένα πλάνο με τον τρόπο που ήθελε, κάτι που οδήγησει σε έναν μεγάλο καυγά και σχέσεις που μάλλον δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ. 

Η Θέρμαν κατάφερε να πάρει (μετά από χρόνιες προσπάθειες) το υλικό του ατυχήματος που πιστοποιεί το γεγονός, ενώ το βίντεο ανέβηκε στο YouTube παράλληλα με την συνέντευξή της. Δείτε το παρακάτω, ενώ μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα είπε η Θέρμαν στους New York Times εδώ