«Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Τσάρλι Κάουφμαν - cinemagazine.gr
10:27
10/8

«Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Τσάρλι Κάουφμαν

Ο σεναριογράφος της «Αιώνιας Λιακάδας Ενός Καθαρού Μυαλού» είναι πλέον έτοιμος να παρουσιάσει στη συνδρομητική πλατφόρμα του Netflix τη διασκευή ενός από τα καλύτερα βιβλία των τελευταίων χρόνων.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Τσάρλι Κάουφμαν επιστρέφει με το «I’m Thinking of Ending Things», στο οποίο ο ιδιοσυγκρασιακός σεναριογράφος και σκηνοθέτης έχει αναλάβει να προσαρμόσει το σενάριο, να σκηνοθετήσει και να διευθύνει την παραγωγή μαζί με τον Άντονι Μπρέγκμαν, με τον οποίο ξανασυναντιέται μετά την «Αιώνια Λιακάδα του Καθαρού Μυαλού» και το «Συνεκδοχή, Νέα Υόρκη».

Το βιβλίο του Ίαν Ρέιντ, στο οποίο θα βασίζεται η ταινία, κυκλοφόρησε το 2017 μπαίνοντας στο τέλος της ίδιας χρονιάς σε πολλές best-of λίστες και ήταν ένα γεμάτο ένταση δράμα που κλιμακώνεται όταν ένας άνδρας πηγαίνει την κοπέλα του σε μια απομονωμένη φάρμα για να την γνωρίσει στους γονείς του, την ίδια στιγμή που αυτή θέλει να βάλει τέλος στη σχέση τους. Η βραδιά καταλήγει σε εντάσεις, βία, εξομολογήσεις αδυναμίας, ακόμη και σε σκηνικά τρόμου, υλικό δηλαδή που δε μοιάζει εντελώς ξένο με όσα έχει κάνει ο Κάουφμαν στο παρελθόν.

Με την ταινία είχε συνδεθεί η Μπρι Λάρσον («Captain Marvel», «Avengers 4») και ο στόχος ήταν να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, κάτι που άλλαξε όταν η Λάρσον αποχώρησε και ξεκίνησαν νέες διαπραγματεύσεις για το casting. Οι Τζέσε Πλέμονς, Τζέσι Μπάκλεϊ, Ντέιβιντ Θιούλις και Τόνι Κολέτ έκλεισαν τελικά τους βασικούς ρόλους και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν με τον Πλέμονς να δίνει σχετικά πρόσφατα λεπτομέρειες για το περιεχόμενο που θα δούμε: «Ο Τσάρλι καουφμανοποίησε το βιβλίο. Κράτησε περίπου το 15% των διαλόγων του και όταν διάβαζα το σενάριό του πίστευα πως δεν είχα ξαναδιαβάσει κάτι αντίστοιχο. Χωρίς να κάνω κάποιο spoiler σας λέω πως την πρώτη εβδομάδα γυρίζαμε κυρίως σκηνές μέσα σε αυτοκίνητο, με έναν μέσο όρο γύρω στις 11 σελίδες την ημέρα».

Το Netflix έχει προγραμματίσει την ταινία για το 2020 και η πανδημία δεν άλλαξε τα σχεδιά του, καθώς τα γυρίσματά του είχαν ολοκληρωθει πριν το ξέσπασμά της. Εγκαινιάζοντας λοιπόν κάπως ανεπίσημα τη φθινοπωρινή περίοδο των βραβείων, η πλατφόρμα ανακοίνωσε την κυκλοφορία της ταινίας στις 4 Σεπτεμβρίου με ένα tweet.

Δείτε το τρέιλερ και τις πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν στο Entertainment Weekly.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • «Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Τσάρλι Κάουφμαν
  • «Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Τσάρλι Κάουφμαν
  • «Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Τσάρλι Κάουφμαν