Το ντόμινο συνεχίζεται: Έξι γυναίκες κατηγορούν για παρενόχληση τον σκηνοθέτη Μπρετ Ράτνερ - cinemagazine.gr
15:21
1/11

Το ντόμινο συνεχίζεται: Έξι γυναίκες κατηγορούν για παρενόχληση τον σκηνοθέτη Μπρετ Ράτνερ

Οι Los Angeles Times βάζουν το λιθαράκι τους στη μεγάλη έρευνα για τη σεξουαλική συμπεριφορά στο Χόλιγουντ και κατηγορουν τον Ράτνερ για παρενόχληση μέσα από επώνυμες ιστορίες έξι γυναικών. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Σημερινό άρθρο των Los Angeles Times έχει ως πρωταγωνιστή και κατηγορούμενο τον γνωστό σκηνοθέτη  και παραγωγό Μπρετ Ράτνερ («Rush Hour», «Tower Heist»). Σύμφωνα με το άρθρο, έξι συνολικά γυναίκες εξιστορούν αντίστοιχες περιπτώσεις ευθείας σεξουαλικής παρενόχλησης από αυτόν, με τον δικηγόρο του Ράτνερ να τον εκπροσωπεί στο άρθρο και να αρνείται όλες τις κατηγορίες. 

Οι δύο πιο γνωστές ηθοποιοί που περιλαμβάνονται στο άρθρο είναι η Ολίβια Μαν και η Νατάσα Χένστριτζ. Η Μαν μίλησε για 2 περιπτώσεις, πρώτα το 2004 στα γυρίσματα του «After the Sunset» όταν αυνανίστηκε μπροστά της μέσα στο τρέιλερ που βρισκόταν οι 2 τους και μετά το 2010 όταν της μίλησε για σεξουαλικές φανταστιώσεις που έχει μαζί της. Η Μαν είπε πως προσπάθησε από τότε να μην έχει κανενός τύπου συνεργασία με τον Ράτνερ, με τη συμπεριφορά του να θυμίζει κυρίως bully του σχολείου. 

Επίπρόσθετα, η Νατάσα Χέντστριτζ περίεγραψε μια ιστορία από τις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν ο Ράτνερ ήταν ακόμη σκηνοθέτης video-clips. Σύμφωνα με την ηθοποίο, που τότε ήταν ακόμη μοντέλο, βρέθηκε σε ένα πάρτι στο σπίτι του και αποκοιμήθηκε στον καναπέ του σπιτιού, αλλά όταν ξύπνησε ανακάλυψε πως είχαν μείνει οι 2 τους, με τον Ράτνερ να την αναγκάζει με τη βία να του κάνει στοματικό σεξ. 

Παρόμοιες είναι και οι 4 υπόλοιπες επώνυμες κατηγορίες (Tζέιμι Ρέι Νιούμαν, Κάθριν Τάουν, Έρι Σαράκι και Τζορίνα Κινγκ)  από γυναίκες που συνεργάστηκαν μαζί του ή βρέθηκαν ως extras στις ταινίες του και ο Ράτνερ παρενόχλησε με αντάλλαγμα μια καλύτερη καριέρα, κάτι που αρνήθηκαν όλες. Δε χρειάζεται πια πολύ ανάλυση για να καταλάβουμε πως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και όσοι ισχυροί άνδρες του Χόλιγουντ κρατούσαν ως τώρα τις ιστορίες τους στη σφαίρα της φήμης αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους.