«Όλα τα Λεφτά»: Πρώτο τρέιλερ με τον Κρίστοφερ Πλάμερ, αντί του Κέβιν Σπέισι - cinemagazine.gr
15:35
29/11

«Όλα τα Λεφτά»: Πρώτο τρέιλερ με τον Κρίστοφερ Πλάμερ, αντί του Κέβιν Σπέισι

Η αληθινή ιστορία απαγωγής του εγγονού του πολυεκατομμυριούχου Τζον Πολ Γκετί στις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει κανονικά στο τέλος του χρόνου και ο Ρίντλεϊ Σκο πρέπει μέσα σε ένα μήνα να κάνει νέα γυρίσματα και να ξαναμοντάρει το φιλμ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μια πρωτοφανή απόφαση πήρε αρχές Νοεμβρίου ο Ρίντλεϊ Σκοτ μαζί με τη Sony, βλέποντας πως οι κατηγορίες για τον Σπέισι συνεχίζονται. Θεωρώντας πως αυτή η ιστορία θα επηρεάσει άμεσα την ταινία, πήραν την απόφαση να κόψουν όλες τις σκηνές του και να τις ξαναγυρίσουν με τον Κρίστοφερ Πλάμερ, που σύμφωνα με τον Σκοτ ήταν η πρώτη του επιλογή για τον ρόλο του Τζον Πολ Γκετί, αλλά το στούντιο τότε ήθελε ένα μεγαλύτερο όνομα. 

Ο Σπέισι ήταν 8 ημέρες στα γυρίσματα της ταινίας και έχει αρκετές σκηνές στις οποίες ο ήρωάς του βρίσκεται μόνος, κάτι που διευκολύνει λίγο το εγχείρημα, ενώ ήδη έχουν κληθεί και οι Μαρκ Γουόλμπεργκ και Μισέλ Ουίλιαμς για τις σκηνές στις οποίες θα παίζουν και οι τρεις τους. Φυσικά τις τελευταίες εβδομάδες ξεκίνσηε μια μεγάλη συζήτηση για το αν είναι χρονικά εφικτό όλο αυτό, από τη στιγμή που οι σκηνές του Σπέισι είναι σε διαφορετικά locations, ενώ έπεται και η όποια δουλειά των οπτικών εφέ. Πηγές της Sony ανέφεραν πως αν μπορεί ένας άνθρωπος στο Holywood να το καταφέρει αυτό ως τις 22 Δεκεμβρίου, αυτός είναι ο Ρίντλεϊ Σκοτ. 

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να μην αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό της ταινίας (διανομή στις 22/12), χρησιμοποιώντας το επιχείρημα πως ένας ηθοποιός (supporting μάλιστα, όπως εμφατικά αναφέρθηκε) είναι απλά ένα κομμάτι ενός μεγάλου μηχανισμού και η αξία της ταινίας δε πρέπει να επηρεάζεται από τις προσωπικές του υποθέσεις.

Αναλυτικά: «...ένα φιλμ δεν είναι δουλειά ενός ατόμου. Υπάρχουν πάνω από 800 ηθοποιοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες και τεχνικοί που δούλεψαν ακούραστα, κάποιοι για χρόνια, μεταξύ των οποίων και ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του σινεμά. Θα ήταν μεγάλη αδικία να τιμωρηθούν όλοι για τα λάθη ενός ηθοποιού σε δεύτερο ρόλο της ταινίας. Γι' αυτό λοιπόν το φιλμ θα κυκλοφορήσει κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου»

Το «All the Money in the World» σκηνοθετείται από τον Ρίντλεϊ Σκοτ και μπαίνει στο σπίτι του Τζον Πολ Γκετί, του πανίσχυρου αμερικανού πετρελαιά του 20ου αιώνα, φωτίζοντας φωτίζοντας την ιστορία απαγωγής του εγγονού του το 1973. Συγκεκριμένα, ο Γκετί ενημερώθηκε από τον απόκληρο (και αρκετά πιο μποέμ) γιο του πως ο εγγονός του, Τζον Πολ Γκετί ο 3ος, έπεσε θύμα απαγωγής από μια καλιφορνέζικη συμμορία που ζητούσε 17 εκατομμύρια δολάρια για να τον απελευθερώσει. Τα χρήματα αυτά, αν και υπερβολικά πολλά, αναλογούσαν σε ένα μικρό μόνο μέρος της περιουσίας του Γκετί, που ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί αν και με κάποιους υπολογισμούς έφτανε κοντά στα 4 δισ. δολάρια. 

Ο παππούς Γκετί, που στο παρελθόν είχε γίνει θέμα συζήτησης για τη σκληρότητα του χαρακτήρα του και την απέχθειά του ως προς το σκόρπισμα των χρημάτων, αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό, λέγοντας πως αν το έκανε θα έβαζε αμέσως σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων 14 εγγονών του καθώς θα έδειχνε ότι πριμοδοτεί τέτοιες πράξεις. 

Το νέο τρέιλερ της ταινίας

Η τραγική συνέχεια καταγράφεται λεπτομερώς στο φιλμ του Σκοτ, όπου ο αγνώριστος από το βαρύ μακιγιάζ Κέβιν Σπέισι είχε αναλάβει το ρόλο του παππού Γκετί (τουλάχιστον ο Πλάμερ δε θα ταλαιπωρηθεί με το μακιγιάζ), ενώ τον πλαισιώνουν οι Μαρκ Γουόλμπεργκ και Μισέλ Γουίλιαμς.

Δείτε παρακάτω το πρώτο, συλλεκτικό πια, τρέιλερ και την αφίσα της ταινίας λίγο πριν...τα κατεβάσουν!