Το «Τρέξε!» θα διαγωνιστεί ως Καλύτερη Κωμωδία στις Χρυσές Σφαίρες! - cinemagazine.gr
10:16
15/11

Το «Τρέξε!» θα διαγωνιστεί ως Καλύτερη Κωμωδία στις Χρυσές Σφαίρες!

Το πρόβλημα σωστής κατηγοριοποίησης των υποψήφιων ταινιών στις Χρυσές Σφαίρες, έκανε πάλι το θαύμα του.

Από τον Πάνο Γκένα

Οι Χρυσές Σφαίρες διατηρούν διπλή κατηγορία βραβείου Καλύτερης Ταινίας, μία για Δραματικές ταινίες και μία για Κωμωδίες/Μιούζικαλ. Μπορεί το εύρος περιεχομένου μιας ταινίας να δημιουργεί μερικές φορές πραγματικό πονοκέφαλο στην ταξινόμηση, αλλά οι Χρυσές Σφαίρες έχουν επιδείξει στο παρελθόν κραυγαλέα λάθη στην κατηγοριοποίηση, όπως π.χ. το «The Martian» («Η Διάσωση», 2015), του Ρίντλεϊ Σκοτ και πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον, που είχε βρεθεί στις υποψηφιότητες Καλύτερης μουσικής ή κωμικής ταινίας, και μάλιστα...κέρδισε!

Το φαινόμενο είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί και φέτος, με το ευρηματικό θρίλερ του Τζόρνταν Πιλ «Get Out» («Τρέξε!»), μιας και η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ αποφάσισαν πως η κοινωνική σάτυρα του Πιλ, είναι επιλέξιμη ως κωμωδία και όχι δράμα. Το θέμα όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο των Χρυσών Σφαιρών. Ο διανομέας της ταινίας (Universal Pictures) υπέβαλε την ταινία ως κωμωδία - με εντολή του σκηνοθέτη της - και ενώ η Ένωση θα μπορούσε να αλλάξει την κατηγορία, τελικά δεν έκρινε  σκόπιμη την αλλαγή. Ένας από τους ηθοποιούς της ταινίας, ο Λιλ Ρέι Χόουερι, δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter την άποψη πως το έντονο ρατσιστικό περιεχόμενο του φιλμ δεν είναι καθόλου αστείο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του.

Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, ημερομηνία ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για τη φετινή απονομή των 75ων Χρυσών Σφαιρών, όπου το πιθανότερο είναι να δούμε το «Τρέξε!» στην ίδια πεντάδα με τα «The Disaster Artist» του Τζέιμς Φράνκο, τα «Lady Bird» και «I, Tonya» ή τα μιούζικαλ «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» και «The Greatest Showman».