Τοντ Χέινς και Μαρκ Ράφαλο τα βάζουν με την οικογένεια Ντι Ποντ στο τρέιλερ του «Dark Waters» - cinemagazine.gr
10:18
19/9

Τοντ Χέινς και Μαρκ Ράφαλο τα βάζουν με την οικογένεια Ντι Ποντ στο τρέιλερ του «Dark Waters»

Μαρκ Ράφαλο, Αν Χάθαγουεϊ και Τιμ Ρόμπινς «ζωντανεύουν» μια αληθινή ιστορία με θέμα μια πολύκροτη δίκη ενός δικηγόρου με την πανίσχυρη εταιρία επεξεργασίας χημικών της οικογένειας Ντι Ποντ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η ταινία που άνοιξε τις 23ες Νύχτες Πρεμιέρας, το γλυκύτατο «Wonderstruck», δεν είχε την επιτυχία που ήλπιζε ο δημιουργός της Τοντ Χέινς, παρά τις πρώτες καλές εντυπώσεις που είχε αποσπάσει, αρχικά στις Κάννες και αργότερα σε άλλα φεστιβάλ. Το επόμενο βήμα του έρχεται σε αντίθεση με όσα έχει κάνει στην καριέρα του, καθώς δεν πρόκειται για κάτι που το αναπτύσσει ο ίδιος, αλλά μια έτοιμη παραγωγή που έψαχνε για σκηνοθέτη. 

Το «Dark Waters» γράφτηκε από τον Μάθιου Κάρναχαν και βασίζεται σε άρθρο του New York Times Magazine, το οποίο εξιστορούσε αναλυτικά την χρόνια διαμάχη ενός δικηγόρου με την πανίσχυρη εταιρία επεξεργασίας χημικών της οικογένειας Ντι Ποντ, ένα από τα ισχυρότερα «τζάκια» των ΗΠΑ τους τελευταίους δυο αιώνες. Ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Μάρκ Ράφαλο, που θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού, πρωταγωνιστεί στο ρόλο του δικηγόρου Ρόμπερτ Μπιλότ, με τους Αν Χάθαγουεϊ και Τιμ Ρόμπινς να τον πλαισιώνουν, συνθέτοντας ένα ισχυρό πρωταγωνιστικό καστ. 

Ο Μπιλότ δούλεψε ως δικηγόρος σε πολυεθνικές εταιρείες για 8 χρόνια, μέχρι που το ενδιαφέρον του για το περιβαλλοντικό δίκαιο τον έφερε απέναντι στη Ντι Ποντ (για την οποία δούλευε όταν ανακάλυψε όσα ανακάλυψε) και η εξέλιξη της υπόθεσης αποκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα μόλυνσης εδώ και δεκαετίες. Ο Χέινς, χωρίς να έχει σχετική εμπειρία σε αντίστοιχα φιλμ, θυμίζουμε πως είχε κάνει μία από τις πιο οξυδερκείς ταινίες των 90ς, που στη ραχοκοκκαλιά της μιλούσε για τη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το περιβάλλον, το εξαιρετικό «Safe» με πρωταγωνίστρια τη Τζούλιαν Μουρ. 

Η οικογένεια Ντι Ποντ ξανάγινε κινηματογραφικό θέμα πριν από λίγα χρόνια, με τον Στιβ Καρέλ να ερμηνεύει έναν έξοχο ρόλο, αυτόν του πάμπλουτου και αποξενωμένου Τζον Ντι Ποντ, που εμπλέχθηκε στη δολοφονία του αμερικανού παλαιστή Ντέιβιντ Σουλτζ, στο «Foxcatcher» του Μπένετ Μίλερ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Dark Waters».