«Okja»: Τίλντα Σουίντον, Τζέικ Τζίλενχαλ και ένα...τέρας - cinemagazine.gr
10:59
28/4

«Okja»: Τίλντα Σουίντον, Τζέικ Τζίλενχαλ και ένα...τέρας

Μετά τον «Επισκέπτη» και το «Snowpiercer» ο Μπονγκ Τζουν-Χο ψάχνει «χολιγουντιανά» σημεία και τέρατα.

Από την Κορέα στις αγορές του κόσμου. Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η πορεία του Μπονγκ Τζουν-Χο που το 2006 έκανε το Χόλιγουντ να κρυφοκοιτάξει τον δυστοπικό «Επισκέπτη» του και το 2013 να πείσει την Τίλντα Σουίντον (άλλο που δεν ήθελε) να τσαλακώσει τον εαυτό της στο «Snowpiercer». Και τώρα, ετοιμάζεται για τη μεγάλη του επιστροφή με το «Okja» που συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο διαγωνιστικό του 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. 

Εμπνευσμένος από δυστοπικές θεωρίες που θέλουν τέρατα και τραίνα να συμβολίζουν την ιεραρχία της σύγχρονης κοινωνικής δομής, ο Μπονγκ Τζουν-Χο έπαιζε άνετα με τις απτές όσο και με τις αέρινες αφηγήσεις ιστοριών που ήθελαν τους ήρωές του πιόνια ενός καλοστημένου επιτραπέζιου παιχνιδιού. Το είδαμε στον «Επισκέπτη" όπου ένα τέρας χαρτογραφεί τη Σεούλ με ένα κορίτσι στο διάβα του, το ξαναείδαμε στο [Snowpiercer" όπου ένα τρένο τρέχει μανιασμένο χωρίς φρένα σε μια αέναη διαδρομή όπου οι επιβάτες μένουν κλεισμένοι στα βαγόνια τους, μη μπορώντας να «γευτούν» τους καρπούς των πιο προνομιούχων. 

Ικανός και για πιο προσωπικές ιστορίες -όπως η «Μητέρα» που ψάχνει να ανακαλύψει τον δράστη που κατηγόρησε για φόνο τον γιό της-, ο Τζουν-Χο επιστρέφει με το «Okja», μια ιστορία κάπου στριμωγμένη ανάμεσα.


Η Τίλντα Σουίντον ως Λούσι Μιράντο σας στέλνει ένα μήνυμα
και εξομολογείται την αγάπη της για το...χοιρινό!

Με ένα πολύ δυνατό καστ, που περιλαμβάνει την Τίλντα Σουίντον, τον Τζέικ Τζίλενχαλ, τον Πολ Ντάνο, τον Τζιανκάρλο Εσποζίτο και την Λίλι Κόλινς, το «Okja» αφηγείται την ιστορία της Μίσα, ενός νεαρού κοριτσιού που τα βάζει με μια πανίσχυρη πολυεθνική, όταν εκείνη απάγει τον καλύτερο της φίλο, ένα γιγάντιο ζώο ονόματι Okja. 

Με τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα να φανερώνουν μια fun διάθεση, ο Τζουν-Χο σε δηλώσεις του κάνει σαφές πως «αυτή η ταινία θα μοιράσει τα πλάνα της μεταξύ Σεούλ και Νέας Υόρκης και αφοπλιστικά θα δείξει πως η ομορφιά ανάμεσα στην σχέση ενός ανθρώπου και ενός ζώου μπορεί να καταλήξει εφιάλτης».

Δείτε το τρέιλερ, φωτογραφίες παρακάτω και υπομονή!