Η Eleven δραπετεύει! Νέο κλιπ από τη 2η σεζόν «Stranger Things» - cinemagazine.gr
10:08
17/10

Η Eleven δραπετεύει! Νέο κλιπ από τη 2η σεζόν «Stranger Things»

Αυτό το Χαλοουίν, αφήστε τις κολοκύθες στην άκρη! Ο Οκτώβρης θα είναι... stranger!

Ήρθε το προηγούμενο καλοκαίρι και ανέστησε μια ολόκληρη εποχή αναμνήσεων μέσα από μια σειρά οκτώ επεισοδίων, στα οποία μια παρέα αγοριών αναζητά τον εξαφανισμένο φίλο τους, και εν τέλει ξεσκεπάζουν μια (τι άλλο;) συνωμοσία που ανεβοκατεβαίνει σύμπαντα και παράλληλους κόσμους. Και ω ναι, το Netflix άκουσε τα αιτήματα των φανατικών που βροντοφώναζαν για ένα δεύτερο κύκλο! O λόγος για το φαινόμενο του «Stanger Things».

Σε μια σειρά που καταφέρνει να αποτίσει φόρο τιμής στον Στίβεν Σπίλμπεργκ, στον «Πόλεμο των Άστρων», στην Γουινόνα Ράιντερ (που την ανέστησε), στο «Alien» του Ρίντλει Σκοτ, στα «Goonies», στο σινεμά του Τζον Κάρπεντερ, στην «Λάμψη» του Στάνλει Κιούμπρικ, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να της υποκλιθείς.

Η δημιουργική φαντασία των αδερφών Ντάφερ (που έγιναν γνωστοί από το «Wayward Pines» και όχι από το δυστοπικό-και μοναδικό τους μεγάλο μήκους φιλμ- «Hidden» με τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) έγραψαν το σενάριο και σκηνοθέτησαν το 80% των πρώτων 8 επεισοδίων και παρέδωσαν στο Netflix την ιδέα τους με την προοπτική τεσσάρων σεζόν. Το Netflix έδωσε την σειρά στο κοινό της στα μέσα του καλοκαιριού και εγέννετο θαύμα. Ίντερνετ, περιοδικά και κάθε μορφής (παράλληλο) δημοσίευμα εξήρε την νοσταλγική τηλεοπτική νουβέλα και όλοι παρακαλούσαν για μια δεύτερη σαιζόν, όπου και θα απαντούνταν τα πολυπόθητα εκκρεμή ερωτηματικά.

Και να που στις 27 Οκτωβρίου το «Stranger Things» επιστρέφει και θα είναι σύμφωνα με τους δημιουργούς του «περισσότερο προσανατολισμένο στον τρόμο». Με δεδομένο πως η μυθολογία της σειράς θα επεκταθεί, με σκοπό να κατανοήσουμε περισσότερο τον «υπόκοσμο», ο παραγωγός Σον Λέβι είχε δηλώσει στο Entertainment Weekly πως η «απειλή που είχε καταλάβει τον Γουίλ Μπάιερς στην πρώτη σεζόν, έχει μεγαλώσει».

Από αυτά που ξέρουμε ήδη, η Τζόις της Γουινόνα Ράιντερ θα ενδιαφερθεί ερωτικά για τον Μπομπ, έναν παλιό συμμαθητή της που θα υποδύεται ο Σον Όστιν. Επίσης η νέα σεζόν θα μας συστήσει τα αδέλφια Μπίλι (Ντακρ Μοντγκόμερι) και Μαξ (Σάντι Σινκ). Ο Μπίλι θα είναι ο νέος ανταγωνιστής της αγοροπαρέας του «Stranger Things», ενώ η Μαξ θα φλερτάρει με τους Λούκας και Ντάστιν.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας Τζιμ Χόπερ θα είναι απασχολημένος τη νέα σεζόν, καθώς προσπαθεί να κρατήσει τα γεγονότα της πρώτης μυστικά. «Του έλαχε ο κλήρος να είναι η επίσημη φωνή που πρέπει να λέει "ναι συνέβη ή όχι αυτό δεν συνέβη". Θα πρέπει να συμβιβαστεί, να πει ψέματα και να καλύψει διάφορα πράγματα», δήλωσε ο Ντέιβιντ Χάρμπουρ.

Όσον αφορά τον Δρ. Όουενς (Πολ Ράισερ), του νέου επικεφαλής του μυστηριώδους εργαστηρίου της πόλης οι δημιουργοί δεν αποκαλύπτουν πολλά, αλλά αναφέρουν πως το κατοικίδιο του Ντάστιν δεν είναι σίγουρα από δω κοντά: «...είναι ένα μικρό πλάσμα που θα πάρω υπό την προστασία μου. Σίγουρα δεν είναι από αυτόν τον πλανήτη ή αυτή τη διάσταση».

Και που ακριβώς βρίσκεται η Eleven; «Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι επιστρέφει και είναι σημαντικό κομμάτι της σεζόν, χωρίς να γνωρίζει το πώς και το γιατί«, λέει ο Ντάφερ. «Φυσικά και θα μιλήσουμε για την ιστορία και προϊστορία της. Θα μάθουμε από που έρχεται, πώς ήρθε στον κόσμο και το πρόγραμμα που την οδήγησε σε αυτή την κατάσταση».

Δείτε παρακάτω το νέο κλιπ, τρέιλερ, τα υπόλοιπα teasers που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα και μέχρι τις 27 Οκτώβρη, φέρτε τα upside...down!