Τρέιλερ «Tomb Raider»: Η Αλίσια Βικάντερ είναι η Λάρα Κροφτ! - cinemagazine.gr
8:19
19/1

Τρέιλερ «Tomb Raider»: Η Αλίσια Βικάντερ είναι η Λάρα Κροφτ!

Η βραβευμένη με Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου Αλίσια Βικάντερ («Κορίτσι από τη Δανία»), παίρνει τα ηνία από την Αντζελίνα Τζολί στο reboot της κινηματογραφικής μεταφοράς του διάσημου videogame «Tomb Raider».

Από τον Πάνο Γκένα

Το πιο καυτό αστέρι από τη Σουηδία και μαζί ένα από τα ταχύτατα ανερχόμενα ονόματα της βιομηχανίας, η Αλίσια Βικάντερ (Όσκαρ Β’ Γυναικείου για το «Κορίτσι από τη Δανία», και πρόσφατα παντρεμένη με τον Μάικλ Φασμπεντερ) είναι έτοιμη να ενταχθεί για τα καλά στο χώρο των blockbuster με την κινηματογραφική επανεκκίνηση της θρυλικής σειράς videogames «Tomb Raider».

Είναι άραγε έτοιμη η Αλίσια να σπάσει την κατάρα που θέλει τα βιντεοπαιχνίδια να μην «παίζουν» καλά στη μεγάλη οθόνη; Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Επτά χρόνια μετά την εξαφάνιση του πατέρα της, η 21χρονη Λάρα απρόθυμη να αναλάβει τα ηνία της παγκόσμιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του, εργάζεται ως κούριερ στο Λονδίνο παράλληλα με τα μαθήματά της στο κολέγιο. Όταν ξεκινά την έρευνα για να βρει τον πατέρα της, ταξιδεύει στην τελευταία γνωστή θέση του: έναν αρχχαίο τάφο σε ένα νησί κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας. Παρά τις αντιξοότητες και οπλισμένη με την ευρηματικότητα, την τυφλή πίστη και το πεισματάρικο πνεύμα της θα πιέσει τον εαυτό της για ένα ταξίδι στο άγνωστο. Αν τα καταφέρει ια κερδίσει επάξια τον τίτλο της Tomb Raider.

«Όταν μου ζητήθηκε να αναλάβω τον ρόλο ενθουσιάστηκα γιατί η Λάρα Κροφτ είναι ένας πραγματικά εικονικός χαρακτήρας», δήλωσε η Βικάντερ. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν μαζί της για πολλούς διαφορετικούς λόγους, αλλά εγώ τη βλέπω περισσότερο ως πρότυπο για πολλές νέες γυναίκες. Προσπαθεί να χαράξει τη θέση της στον κόσμο και να συνδέσει το μέλλον με το παρελθόν της. Έχει επίσης ένα φανταστικό συνδυασμό χαρακτηριστικών, σκληρή, έξυπνη, ευάλωτη, και γενικά τα σπάει».

Το πρωτότυπο παιχνίδι Tomb Raider κυκλοφόρησε το 1996 και έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα video games της εποχής. Τα δύο πρώτα φιλμ «Lara Croft: Tomb Rider» (2001) και «Lara Croft Tomb Rider: Το Λίκνο της Ζωής» (2003), πιστοποίησαν την εμπορική αξία της Αντζελίνα Τζολί στο χρηματιστήριο των χολιγουντιανών σταρ, ενώ τη σκηνοθεσία του reboot έχει αναλάβει ο Νορβηγός Ρόουρ Ουθάουγκ, ο οποίος έχει ήδη κάνει επιτυχία με το «The Wave», την περιπέτεια καταστροφής που αποτέλεσε την πρόταση της Νορβηγίας στα προηγούμενα Όσκαρ. H νέα ταινία «Tomb Raider: Lara Croft» αναμένεται στις 15 Μαρτίου 2018.

Δείτε παρακάτω το νέο τρέιλερ της ταινίας, αλλά και το featurette «Becoming Lara Croft» για μία ματιά στα παρασκήνια.