Τρέιλερ «Wonder Wheel»: Κέιτ Γουίνσλετ και Τζάστιν Τίμπερλεϊκ στη νέα ταινία του Γούντι Άλεν - cinemagazine.gr
8:59
5/10

Τρέιλερ «Wonder Wheel»: Κέιτ Γουίνσλετ και Τζάστιν Τίμπερλεϊκ στη νέα ταινία του Γούντι Άλεν

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της ταινία στη Νέα Υόρκη, βλεπουμε τις πρώτες σκηνές από την καινούργια ταινία του Γούντι Άλεν, που έχει ήδη οσκαρική φήμη (και ημερομηνία).

Από τον Πάνο Γκένα

Ακολουθώντας τη ρετρό νοσταλγία του πρόσφατου «Cafe Society», ο Γούντι Άλεν επιστρέφει με μια δραματική ταινία που μας γυρίζει πίσω στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του '50. Τίτλος της; «Wonder Wheel».

Το «Wonder Wheel» είναι μία από τις πιο φημισμένες ατραξιόν της ΝΥ. Ο Γούντι Άλεν πέρασε τρεις εβδομάδες γυρισμάτων εκεί το προηγούμενο καλοκαίρι, επιστρέφοντας σε ένα μέρος που είχε να επισκεφθεί κινηματογραφικά από τον «Νευρικό Εραστή». Η διάσημη ρόδα του λούνα παρκ φαίνεται πως θα έχει σημαντική «θέση» στη νέα ταινία, μιας και η ιστορία ακολουθεί χαρακτήρες που εργάζονται ή επισκέπτονται συχνά την αποβάθρα του Coney Island.

Η ταινία επικεντρώνεται στην ιστορία τεσσάρων χαρακτήρων, των οποίων οι ζωές συνδέονται με το πάρκο διασκέδασης του Coney Island. Η Τζίνι (Γουίνσλετ) είναι μία συναισθηματικ΄αταραγμένη πρώην ηθοποιός, που τώρα εργάζεται ως σερβιτόρα. Ο Χάμπτι (Τζιμ Μπελούσι) είναι ο σύζυγος της Τζίνι και χειριστής του καρουζέλ. Ο Μάικι (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ) ένας όμορφος, νεαρός ναυαγοσώστης που ονειρεύεται να γίνει θεατρικός συγγραφέας και η Καρολίνα (Τζούνο Τεμπλ), η μεγαλύτερη κόρη του Χάμπτι, που κρύβεται από τους γκάνγκστερ στο διαμέρισμα του πατέρα της. Με τη βοήθεια του θρυλικού Διευθυντή Φωτογραφίας Βιτόριο Στοράρο, ο Γούντι Άλεν συλλαμβάνει μια ιστορία πάθους, βίας και προδοσίας που «παίζει» στο περιθώριο της καρτ-ποσταλικής ομορφιάς του Coney Island.

Με ημερομηνία κυκλοφορίας την 1η Δεκέμβρη 2017 (αντί τη συνηθισμένης καλοκαιρινής εξόδου) το «Wonder Wheel» φαίνεται αρκούντως δραματικό (σε συνάφεια με το «Matchpoint») και...οσκαρικό. Λέτε να σπρώξει άλλη μία Κέιτ (όπως είχε κάνει πριν χρόνια με την Μπλάνσετ στο «Θλιμμένη Τζάσμιν») στην κατηγορία Α' Γυναικείου; Η ταινία αποτελεί την 47η του ακούραστου Άλεν, ο οποίος πέρσι παρέδωσε και την πρώτη του τηλεοπτική σειρά για το Amazon, το «Crisis in Six Scenes». Η μίνι σειρά δεν έλαβε καλές κριτικές, ενώ ο διοπτροφόρος δημιουργός, γνωστός για την τάση του να έχει δεύτερες σκέψεις για κάθε σχέδιο που αναλαμβάνει, είχε ήδη δηλώσει, από πέρσι τον Μάιο, ότι μετάνιωσε που αποφάσισε να αναλάβει αυτό το project για το Amazon.

«Ήταν δύσκολο για μένα, είχα την αλαζονική σιγουριά ότι θα το κάνω σαν ταινία, ότι θα είναι σαν μια ταινία σε έξι μέρη. Αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου έτσι». Ας δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει κινηματογραφικά!

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, που ξεκινά το οσκαρικό της σαφάρι, κυκλοφόρησε επιτέλους το πρώτο τρέιλερ. Δείτε το, μαζί με το πόστερ και φωτογραφίες της ταινίας που έχουν ήδη κυκλοφορήσει.