Ταινία εμπνευσμένη από τα τραγούδια του Prince ετοιμάζει η Universal - cinemagazine.gr
13:40
5/12

Ταινία εμπνευσμένη από τα τραγούδια του Prince ετοιμάζει η Universal

Το στούντιο έχει αγοράσει τα δικαιώματα των γνωστότερων τραγουδιών του καλλιτέχνη, προσπαθώντας να δημιουργήσει μέσα από αυτά κάτι πρωτότυπο. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Οι κληρονόμοι των δικαιωμάτων όσων έκανε στην καριέρα του ο Prince, ως τον θάνατό του τον Απρίλιο του 2016, προσπάθησαν εδώ και μήνες να έρθουν σε συμφωνία με κάποιο στούντιο με σκοπό την εμπλοκή των τραγουδιών του σε μια ταινία. Η Universal ήταν αυτή που ανταποκρίθηκε γρηγορότερα, αγοράζοντας τα δικαιώματα για ένα μεγάλο μέρος της δισκογραφίας του, ξεκινώντας αμέσως τις προεργασίες για το τί είδους ταινία μπορεί να προκύψει.

Το στούντιο φαίνεται να έβαλε σαν πρότυπο το «Mamma Mia», με τη λογική μιας εντελώς ανεξάρτητης ιστορία η οποία θα παρουσιαστεί στο κοινό με όχημα τα τραγούδια του Prince. Και οι 2 πλευρες (καλλιτέχνη και στούντιο) συμφώνησαν πως κάποιο biopic δεν θα είχε νόημα από τη στιγμή που το «Purple Rain» του 1984 έχει ουσιαστικά καλύψει αυτή την ανάγκη. 

Πάντως, μετά την παγκόσμια επιτυχία που είχε το «Bohemian Rhapsody», τα περισσότερα στούντιο που συναντήθηκαν με τον Τρόι Κάρτερ (υπεύθυνο της Atom Factory και σύμβουλο των κληρονόμων του Prince) μίλησαν για περισσότερο για την πιθανότητα του biopic. Η Universal προτιμά την άλλη λύση, κάτι που φαίνεται θα κάνει και με το «Last Christmas» που ετοιμάζει για το 2019, το οποίο θα χρησιμοποιεί τη μουσική του Τζορτζ Μάικλ. 

Θυμηθείτε το τρέιλερ του «Purple Rain»: