Τρέιλερ «Vice»: Ο Κρίστιαν Μπέιλ μεταμορφώνεται στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ - cinemagazine.gr
9:12
3/10

Τρέιλερ «Vice»: Ο Κρίστιαν Μπέιλ μεταμορφώνεται στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ

Ο Κρίστιαν Μπέιλ βρίσκει ευκαιρία για μία νέα μεταμόρφωση και ο σκηνοθέτης Άνταμ ΜακΚέι («Το Μεγάλο Σορτάρισμα») για μια light βιογραφία ενός πολιτικού που συζητήθηκε όσο λίγοι στις ΗΠΑ τον 21ο αιώνα.

Από τον Πάνο Γκένα

Γνωστός για τις μεταμορφώσεις του, ο Κρίστιαν Μπέιλ που έχει εμφανιστεί από λιπόσαρκος «The Machinist» μέχρι σωματώδης Batman στην τριλογία του Νόλαν, είναι έτοιμος για μία ακόμη σωματική πρόκληση. Αυτή φαίνεται στις πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησε χθες το Vanity Fair, βάζοντας τον 44χρονο Μπέιλ δίπλα στον 77χρονο Ντικ Τσέινι, σε μια ακόμη στιγμή της καριέρας του πρώτου όπου εμφανίζεται αγνώριστος για τις ανάγκες του νέου ρόλου του. 

Τόσο ο Μπέιλ όσο και η συμπρωταγωνίστριά του Έιμι Άνταμς, αναμένεται να μας εκπλήξουν ως Ντικ και Λιν Τσένεϊ στο «Vice», όπως τιτλοφορείται η ταινία του Άνταμ Μακ Κέι. Με βασικό θέμα τα έργα και τις ημέρες του 46ου Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας που έδρασε στην περίοδο της προεδρίας του Τζορτζ Μπους Τζ., o Άνταμ Μακ Κέι (Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για το «Μεγάλο Σορτάρισμα») δείχνει να έχει στο κινηματογραφικό πορτρέτο του Ντικ Τσένεϊ σίγουρο οσκαρικό υλικό.

Ο Τσένεϊ υπηρέτησε ως Αρχηγός του Επιτελείου του Λευκού Οίκου, διορίστηκε Υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζωρτζ Μπους και κατά τη διάρκεια της θητείας του επιτήρησε την επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου το 1991. Συμμετείχε στην προεδρική εκστρατεία του Τζωρτζ Μπους Τζ. το 2000 και επιλέχθηκε ως αντιπρόεδρος. Ο Τσένεϊ συνεχίζει να υποστηρίζει τον Πόλεμο του Ιράκ και τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας με αμφιλεγόμενους τρόπους που έχουν προκαλέσει πληθώρα κριτικών.

Μεταμόρφωση όμως έγινε και στα υπόλοιπα μέλη του καστ, αφού πέρα από την Άνταμς υπάρχει ο Στιβ Καρέλ που θα υποδυθεί τον Ντόναλντ Ράμσφελντ, τότε Υπουργό Άμυνας της χώρας, αλλά και ο Σαμ Ρόκγουελ που θα υποδυθεί τον Τζορτζ Μπους Τζ.  Αξίζει να θυμίσουμε πως οι δύο πρωταγωνιστές,  Έιμι Άνταμς και ο Κρίστιαν Μπέιλ, είχαν συνεργαστεί στα «The Fighter» και «American Hustle» του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ.

Η εταιρία παραγωγής Annapurna κυκλοφόρησε πριν λίγο το πρώτο τρέιλερ της ταινιας. Το «Vice» θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 25 Δεκεμβρίου.