Μήπως το συγκινητικό «Waves» θα είναι η έκπληξη των φετινών Όσκαρ; - cinemagazine.gr
12:49
26/11

Μήπως το συγκινητικό «Waves» θα είναι η έκπληξη των φετινών Όσκαρ;

Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Τρέι Έντουαρντ Σουλτς, δημιουργός των «Krisha» και «It Comes at Night» ίσως έχει τον κρυφό, κινηματογραφικό άσσο της χρονιάς με το «Waves» και πρωταγωνιστές τους Λούκας Χέτζες, Στέρλινγκ Μπράουν.

Από τον Πάνο Γκένα

Από την ένταση του «Krisha» και την ατμόσφαιρα του «Έρχεται τη Νύχτα» στους οικογενειακούς ρυθμούς του «Waves».

Ο Τρέι Έντουαρντ Σούλτς, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς των τελευταίων χρόνων με συμμετοχές στα φεστιβάλ των SXSW και Καννών, έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με το «Krisha» (είχε προηγηθεί η ομώνυμη μικρού μήκους) και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Τζόελ Έτζερτον για το «Έρχεται τη Νύχτα». 

Το επόμενο βήμα του τον οδηγεί σε μία τρυφερή ενδοσκόπηση. Μία οικογενειακή απώλεια γίνεται αφορμή για ένα ταξίδι και ο ανατρεπτικός Σουλτς δημιουργεί αντίστοιχα «κύματα» θετικών σχολίων μέσα από την ιστορία μίας αφροαμερικανικής οικογένειας και ενός δεσποτικού πατέρα, που ιχνηλατεί ένα επικό - μα τόσο προσωπικό - ταξίδι προς την αγάπη και τη συγχώρεση.

Η ταινία με πρωταγωνιστές τον υποψήφιο για Όσκαρ Λούκας Χέτζες («Μία Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα», «Lady Bird») και τον Στέρλινγκ Κ. Μπράουν («This Is Us», «American Crime Story»), περιγράφεται ως ένας «ενεργητικός ύμνος για τη σύγχρονη εφηβική ζωή», εντυπωσίασε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και αγοράστηκε για διανομή από την δραστήρια Α24. 

Οι βραβευμένοι με Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Τρεντ Ρέζνορ και Άττικους Ρος («The Social Network») έχουν αναλάβει τη μουσική επένδυση, οι ηθοποιοί Τέιλορ Ράσελ και Στέρλινγκ Κ. Μπράουν συζητιούνται έντονα για τις ερμηνείες τους και το «Waves» είναι πολύ πιθανό να σκάσει στην ακτή των βραβείων ως το ανεξάρτητο κύμα της χρονιάς.

Ανυπομονούμε!