I like the island Manhattan! Πρώτη φωτογραφία της Anita από το «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ - cinemagazine.gr
10:32
16/7

I like the island Manhattan! Πρώτη φωτογραφία της Anita από το «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κάνει ένα πολυετές όνειρό του πραγματικότητα και σκηνοθετεί ένα από τα σπουδαιότερα μιούζικαλ όλων των εποχών.

Από τον Πάνο Γκένα

Βραβεία, ιστορίες, παρασκήνιο, χορός και ανυπέρβλητη μουσική δεν επαρκούν για να αποδώσουν στην ολότητά του το μύθο που συνοδεύει το «West Side Story» των 10 Όσκαρ. Η εκμοντερνισμένη εκδοχή του σαιξπηρικού «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ξεκίνησε από το Μπρόντγουεϊ το 1957 για να κατακτήσει και τη μεγάλη οθόνη (1961) μέσα από τη θρυλική μουσική του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και το ιδιοφυές λιμπρέτο του Στίβεν Σόντχαϊμ. Οι παθιασμένες ερμηνείες και η σύγχρονη προβληματική πάνω στη διαφορετικότητα και την προκατάληψη, έκαναν το «West Side Story» ξεχωριστό και ταυτόχρονα κορωνίδα ενός κινηματογραφικού είδους.

Περισσότερα από 50 χρόνια μετά, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ φαίνεται πως θέλει να πυροδοτήσει τις αίθουσες ξανά με χρώμα και χορό, επιχειρώντας μία νέα ανάγνωση στο θεατρικό μιούζικαλ. Κάτι που συζητούσε από παλιά, μιας και σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν είχε αποκαλύψει την επιθυμία του να κάνει μία μουσική ταινία και συγκεκριμένα το ριμέικ του «West Side Story». Μέχρι στιγμής, η πιο κοντινή σε μιούζικαλ σκηνή που έχει σκηνοθετήσει είναι η εναρκτήρια σεκάνς του «Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού», με την Κέιτ Κάπσοου να τραγουδά το «Anything Goes» του Κόουλ Πόρτερ.

Με σεβασμό στην εθνική καταγωγή των χαρακτήρων και την αντιπροσώπευσή τους στη νέα ταινία, η πρωτοεμφανιζόμενη 17χρονη Ρέιτσελ Ζέγκλερ θα είναι η Μαρία (στην ταινία του '61 τον χαρακτήρα είχε υποδυθεί η Νάταλι Γουντ) και μαζί της θα δούμε τον βραβευμένο με Τόνι για το «Billy Elliot» Ντέιβιντ Άλβαρεζ στο ρόλο του αδερφού της Μπερνάρντο, την υποψήφια για Τόνι Αριάνα ΝτεΜπος («Summer: The Donna Summer Musical») που θα αναμετρηθεί με την κλασική ερμηνεία της Ρίτα Μορένο στο «America» ως νέα Ανίτα και τον Τζος Αντρές Ριβέρα (του σαρωτικού «Hamilton») στο ρόλο του Τσίνο.

«Όταν ανακοινώσαμε το πρότζεκτ πριν από ένα χρόνο, υποσχεθήκαμε ότι οι ρόλοι των Μαρία, Ανίτα, Μπερνάρντο, Τσίνο και των υπόλοιπων Sharks θα πήγαιναν σε ηθοποιούς με καταγωγή από τη λατινική Αμερική. Είμαι πολύ χαρούμενος που συγκεντρώσαμε ένα καστ που αντικατοπτρίζει το εντυπωσιακό εύρος ταλέντου της πολυπρόσωπης αμερικανικής, ισπανικής κοινότητας. Αισθάνομαι δέος με το ταλέντο αυτών των νεαρών ερμηνευτών και πιστεύω πως θα φέρουν μία καινούργια, ηλεκτρισμένη ενέργεια σ' αυτό το μεγαλοπρεπές μιούζικαλ που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», σχολίασε ο Σπίλμπεργκ.

Στην πρώτη (και σχετικά αποχρωματισμένη αν τη συγκρίνει κανείς με τις εικόνες της πρώτης ταινίας) φωτογραφία που κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες, βλέπουμε για πρώτη φορά τις συμμορίες των Jets και των Sharks. Από αριστερά προς τα δεξιά οι ηθοποιοί είναι οι:

Jets: Έζρα Μένας (Anybodys), Μπεν Κουκ (Mouthpiece), Σον Χάρισον Τζόουνς (Action), Μάικ Φάιστ (Riff, αρχηγός της συμμορίας), Πάτρικ Χίγκινς (Baby John) και Άνσελ Έλγκορτ (Tony)

Sharks: Ρέιτσελ Ζέγκλερ (Maria), Ντέιβιντ Άλβαρεζ (Bernardo), Τζούλιους Άντονι Ρούμπιο (Quique), Ρικάρντο Ζάγιας (Chago), Τζος Αντρές Ριβέρα (Chino), Σεμπάστιαν Σέρα (Braulio), Κάρλος Σάντσεζ Φαλού (Pipo).

Οι παραπάνω θα έχουν την τιμή να συμπρωταγωνιστούν με την πληθωρική, αειθαλή Ρίτα Μορένο των 86 ετών, τη βραβευμένη με Όσκαρ «Ανίτα» της πρωτότυπης ταινίας, η οποία θα επιστρέψει στο ριμέικ με έναν πρωτότυπο ρόλο. Η Μορένο θα υποδυθεί τη Βαλεντίνα, την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού που εργάζεται ο Τόνι. «Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα πίστευα πως θα επισκεπτόμουν ξανά αυτό το καλλιτεχνικό επίτευγμα. Και το γεγονός πως το ζητάει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι απλά συναρπαστικό!», δήλωσε η Μορένο στο Deadline.

Όσον αφορά τον Τόνι, ο «φρέσκος» Άνσελ Έλγκορτ του «Baby Driver», επιλέχθηκε μετά από μία χρονοβόρα διαδικασία κάστινγκ. Ο Έλγκορτ άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην ταινία του Έντγκαρ Ράιτ (δείτε τα credits της ταινίας παρακάτω!) οπότε ανυπομονούμε να τον δούμε να χορεύει και να τραγουδά «Maria».

Ο πολυβραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Τόνι Κούσνερ («Angels in America») συνεργάτης του Σπίλμπεργκ στα «Μόναχο» και «Λίνκολν», ανέλαβε τη διασκευή, και με την πολιτική επικαιρότητα εξαιρετικά παρούσα στην κινηματογραφική σεζόν, τις συζητήσεις και τις βραβεύσεις, φαίνεται πως το νέο «West Side Story» είναι πολύ πιθανό να σχολιάσει θέματα όπως το μεταναστευτικό και να ενσωματώσει στοιχεία ενός σύγχρονου κοινωνικού διαλόγου.