Βαϊόλα Ντέιβις, Κόλιν Φάρελ, Λίαμ Νίσον στις «Χήρες» του Στιβ Μακουίν - cinemagazine.gr
9:24
15/10

Βαϊόλα Ντέιβις, Κόλιν Φάρελ, Λίαμ Νίσον στις «Χήρες» του Στιβ Μακουίν

Ο Στιβ Μακουίν του «12 Χρόνια Σκλάβος» διασκευάζει την τηλεοπτική σειρά «Widows» με τη βοήθεια της συγγραφέα Τζίλιαν Φλιν («Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε»).

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά το περσινό Όσκαρ Β' Γυναικείου για το «Fences», η Βαϊόλα Ντέιβις αγκαζάρει τους Λίαμ Νίσον και Κόλιν Φάρελ για τη νέα ταινία του Στιβ Μακουίν, του βρετανού σκηνοθέτη των «Hunger», «Shame» και φυσικά του «12 Χρόνια Σκλάβος», που κέρδισε 3 βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και εκείνα του σεναρίου και της καλύτερης ταινίας της χρονιάς.

Επίκεντρο της ταινίας είναι ένα κουαρτέτο χήρων, οι σύζυγοι των οποίων άφησαν μεγάλα χρέη. Οι Βαϊόλα Ντέιβις, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι («Κωδικό Όνομα UNCLE»), Σίνθια Ερίβο και Μισέλ Ροντρίγκεζ («Οι Μαχητές των Δρόμων»), αποφασίζουν να εκτελέσουν οι ίδιες τη μεγάλη ληστεία που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των συζύγων τους. Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν και οι Ρόμπερτ Ντιβάλ, Λούκας Χας και ο υποψήφιος για Όσκαρ Α' Αντρικού Ντάνιελ Καλούγια του «Τρέξε!».

Το «Widows», που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του πρόσφατα στο Φεστιβάλ του Τορόντο αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, βασίζεται στην ομώνυμη βρετανική, τηλεοπτική σειρά που έκανε πρεμιέρα το 1983 (με 6 επεισόδια) και επέστρεψε για δυο σεζόν το 1985 και 1995. Όπως και στην ταινία, η σειρά παρακολουθεί την ιστορία τεσσάρων γυναικών που θα ενωθούν για να «ολοκληρώσουν» τη μεγάλη ληστεία, που δεν πρόλαβαν οι σύζυγοί τους. Η Φλιν δήλωσε ενθουσιασμένη για τη συνεργασία της με τον Μακουίν καθώς: «εκείνος βλέπει τα πράγματα διαφορετικά, με έναν πιο σύγχρονο τρόπο, και θα του δώσει την ευκαιρία για ένα πιο mainstream σινεμά, διατηρώντας ωστόσο το στυλ και την αισθητική που τον έκανε γνωστό».

Αυτό που γνωρίζουμε ακόμη είναι πως ο Μακουίν ετοιμάζει και τη βιογραφία του Πολ Ρόμπερσον , του ηθοποιού και τραγουδιστή που πέθανε τη δεκαετία του '70 προασπιζόμενος τα φυλετικά δικαιώματα των μαύρων στην Αμερική. Σχέδιο που πιθανότατα θα μπει σε εφαρμογή μετά τις φετινές «Χήρες».

Δείτε παρακάτω τη Τζίλιαν Φλιν να μιλά για τη διασκευή και τη «μεταφορά» της πλοκής στο Σικάγο, κλιπ, τρέιλερ και ετοιμάστε τις πλερέζες!