Τρέιλερ «Wildlife»: Κάρεϊ Μάλιγκαν και Τζέικ Τζίλενχαλ σε ένα γάμο που καταρρέει - cinemagazine.gr
12:57
7/9

Τρέιλερ «Wildlife»: Κάρεϊ Μάλιγκαν και Τζέικ Τζίλενχαλ σε ένα γάμο που καταρρέει

Tο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πολ Ντέινο «Wildlife», που ενθουσίασε σε Σάντανς και Κάννες, είναι μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Πολ Ντέινο πήρε το ομώνυμο βιβλίο του Ρίτσαρντ Φορντ με θέμα την κατάρρευση μιας οικογένειας και το μετέτρεψε σε σενάριο μαζί με την Ζόε Καζάν, αλλά κανείς από τους δυο δεν ήθελε να πρωταγωνιστήσει. Κάπως έτσι έφτασε στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, καλώντας τους Τζέικ Τζίλενχαλ και Κάρεϊ Μάλιγκαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του «Wildlife» που αποτέλεσε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ντέινο και προβλήθηκε σε Σάντανς και Κάννες, παίρνοντας ως επί το πλείστον θετικές κριτικές κάτι που αποτελεί λαμπρή εξαίρεση στον απογοητευτικό κανόνα που θέλει τις απόπειρες των ηθοποιών που παίρνουν θέση πίσω από την κάμερα να μη στέφονται με επιτυχία. Κι αυτό γιατί ο 33χρονος Αμερικανός που έχει ξεχωρίσει με την παρουσία του σε ταινίες όπως το «Θα Χυθεί Αίμα», γύρισε ένα δράμα που έχει στον πυρήνα του πολύ από την ιδιοσυγκρασία των χαρακτήρων που έχει ερμηνεύσει κατά καιρούς.

Η υπόθεση παρουσιάζεται μέσα από το πρίσμα του 14χρονου Τζο Μπρίνσον (Εντ Όξενμπουλντ), ο οποίος βλέπει με πνιγηρή αναστάτωση το γάμο των γονιών του (Τζέικ Τζίλενχαλ και Κάρεϊ Μάλιγκαν) να καταρρέει με φόντο τη Μοντάνα των ‘60s, σε έναν ρόλο έχει μεγάλη συνάφεια με την ερμηνευτική παλέτα του Ντέινο, όπως για παράδειγμα τον εσωστρεφή και συναισθηματικά φιμωμένο έφηβο του «Little Miss Sunshine». Για τον χαρακτήρα της Μάλιγκαν δεν ήταν λίγοι οι κρίτικοι που βιάζονται να τη στείλουν στα Όσκαρ, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για μια τέτοια συζήτηση. 

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.