12:20
19/6

Ντουζ πουάν! Ο Γουίλ Φέρελ ετοιμάζει ταινία για τη Eurovision

O «Anchorman» ετοιμάζει ταινία για τον μουσικό θεσμό που ενώνει την Ευρώπη (και όχι μόνο).

Από τον Πάνο Γκένα

Από τους ABBA και τη Σελίν Ντιόν μέχρι τον Ντομένικο Μοντούνιο και την Έλενα Παπαρίζου, ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει προσφέρει αμέτρητες αφορμές για μουσικές συγκινήσεις, κιτς αποθέωση, ανίερες συμμαχίες ανταλλαγής βαθμών και χαλαρές βραδιές με παρέα.

Να που θα σταθεί αφορμη και για κάτι ακόμα!

Ο Γουίλ Φέρελ, αν και Αμερικανός, θα εμπνευστεί από τον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό  - που κρατά από το 1956 - για μία πρωτότυπη παραγωγή του Netflix. Ο Φέρελ θα συνεργαστεί για την ταινία με τον Άντριου Στιλ, διευθυντή του Funny or Die και πρώην επικεφαλής σεναριογράφο του Saturday Night Live. Ο Φέρελ, ο οποίος παρακαλούθησε το φετινό διαγωνισμό στη Λισαβόνα, αποκάλυψε πως είναι μεγάλος θαυμαστής του θεσμού από το 1999, μετά από εντατικά μαθήματα της γυναίκας του, Βιβέκα Πολίν, ηθοποιού με καταγωγή από Σουηδία.

Ο Γουίλ Φέρελ με διαπιστευτήρια - μεταξύ άλλων - σε τηλεοπτικά παρασκήνια («Anchorman»), φιγούρες καλλιτεχνικού πατινάζ («Ξεπατινάζ»), αγώνες ράλι («Ο Ελεεινός Ιππότης της Ασφάλτου»), μπορεί να αναπαράγει σατιρικά, χοντροκομμένα και ξεκαρδιστικά, όλα τα κλισέ που συναποτελούν μία καλή κωμωδία. Και η πίστα της Eurovision λογικά δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Η ταινία σηματοδοτεί τη δεύτερη παραγωγή που αναλαμβάνει ο Φέρελ για λογαριασμό της διαδικτυακής πλατφόρμας του Netflix μετά το «Ibiza» με τη Τζίλιαν Τζέικομπς («Community»), υπογραμμίζοντας την διάθεση του Netflix να στηρίξει κωμικά ταλέντα μέσα από ταινίες ή μαγνητοσκοπημένα standup.

Στοιχηματίζουμε το 12άρι μας!