«...και τελικά έκανα το Wild Wild West»: Ο Γουίλ Σμιθ εξηγεί γιατί απέρριψε το ρόλο του Neo - cinemagazine.gr
17:57
15/2

«...και τελικά έκανα το Wild Wild West»: Ο Γουίλ Σμιθ εξηγεί γιατί απέρριψε το ρόλο του Neo

Ο γνωστός ηθοποιός δημοσίευσε ένα βίντεο στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube, όπου θυμάται τη συνάντησή του με τους Γουατσόφσκι για μια νέα ιδέα που είχαν να του προτείνουν. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μια ιστορία από το παρελθόν ήθελε να διηγηθεί ο Γουίλ Σμιθ, επιβεβαιώνοντας μια είδηση που κυκλοφορούσε για χρόνια, ότι δηλαδή αυτός ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο του Neo στο «Matrix», αλλά τελικά αρνήθηκε τον ρόλο. Ο Σμιθ, με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο, ξεκινά την ιστορία από το 1996 όταν και είχε παίξει στη «Μέρα Ανεξαρτησίας», λέγοντας πως δεν ήθελε να γίνει ο «alien guy» του Χόλιγουντ, γι' αυτό δεν είχε σκοπό να παίξει σε ταινίες φαντασίας τα επόμενα χρόνια. 

Γι' αυτό το λόγο απέρριψε την πρόταση που του έγινε να πρωταγωνιστήσει στους «Άνδρες με τα Μαύρα», όμως ένα τηλεφώνημα του (παραγωγού) Στίβεν Σπίλμπεργκ του άλλαξε αμέσως γνώμη. Την επόμενη χρονιά έψαχνε πάλι κάτι διαφορετικό και έτσι προέκυψε ένα ραντεβού «με δύο τύπους που είχαν κάνει μια ταινία με τίτλο "Bound"», όπου οι Γουατσόφσκι του περιέγραψαν το όραμα που είχαν τότε για την παρατήρηση της κίνησης από 360 μοίρες, κάτι που δεν είχε εμφανιστεί ακόμη στο σινεμά δράσης και σίγουρα ήταν δύσκολο να γίνει κατανοητό με λόγια.

Και έτσι ο Σμιθ έφυγε απογοητευμένος, σκεπτόμενος ότι ήθελε να κάνει μια μεγάλη κωμωδία, προχώρησε το project «Wild Wild West» το οποίο απέτυχε εμπορικά. Και ο Κιάνου Ριβς έγινε ο Neo.