Τρέιλερ «Μάγισσες»: Το ριμέικ του Ρόμπερτ Ζεμέκις είναι έτοιμο και βγαίνει από το HBO μέσα στον Οκτώβριο - cinemagazine.gr
10:38
3/10

Τρέιλερ «Μάγισσες»: Το ριμέικ του Ρόμπερτ Ζεμέκις είναι έτοιμο και βγαίνει από το HBO μέσα στον Οκτώβριο

Το διάσημο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ είχε το δρόμο της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς, «στρίβει» όμως απότομα και άμεσα για τη συνδρομητική υπηρεσία της Warner. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τη στιγμή που το μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ «Οι Μάγισσες» έφτασε στα χέρια του Νίκολας Ρεγκ, δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από μια ελεύθερη διασκευή και τελικά μια απολαυστική παραδοξότητα, όπως ήταν το φιλμ που κυκλοφόρησε το 1990. Με μια Αντζέλικα Χιούστον εκτός ελέγχου, ενισχυμένη με ένα μακάβριο προσθετικό μακιγιάζ, η ταινία διηγήθηκε την ιστορία ενός 7χρονου που μετατρέπεται σε ποντίκι και βρίσκεται παγιδευμένος στις ορέξεις αληθινών μαγισσών. 

Η ιδέα για μια νέα μεταφορά δεν είναι περίεργη στη σημερινή εποχή, περισσότερο περίεργο είναι το γεγονός πως άργησε τόσο. Το νέο ακούστηκε για πρώτη φορά πριν 2 χρόνια, με το όνομα του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο να αναλαμβάνει σκηνοθεσία και παραγωγή, όμως ο τελευταίος είχε μπλεχτεί πλέον σε τόσα πολλά projects που δε μπορούσε να τα προλάβει όλα. Έμεινε όμως στην παραγωγή, μαζί με τον επίσης μεξικανό Αλφόνσο Κουαρόν, με τους 2 να συνεργάζονται με τη Warner βάζοντας στη σκηνοθετική καρέκλα ένα γνωστό χολιγουντιανό όνομα. Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις είναι αυτός που θα ξαναζωντανέψει το βιβλίο του Νταλ, αναλαμβάνοντας και την προσαρμογή του σεναρίου, καθώς δήλωσε πως ήθελε να μεταφέρει την ιστορία στον αμερικανικό νότο της δεκαετίας του 60, τοποθετώντας έναν αφροαμερικανό στο ρόλο του 7χρονου αγοριού.

Λίγο μετά ανακοινώθηκε η Αν Χάθαγουεϊ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μετά προστέθηκαν και οι Οκτάβια Σπένσερ, Στάνλεϊ Τούτσι και Κρις Ροκ. Για μήνες υπήρχαν γυρίσματα και σιωπή σχετικά με την κυκλοφορία της ταινίας, καθώς μεσολάβησε η πανδημία και χθες προέκυψαν μαζεμένα νέα. Αρχικά, ο Hollywood Reporter έδωσε την είδηση πως η ταινία μεταφέρεται άμεσα στο HBO Max όπου και θα κυκλοφορήσει στο τέλος του Οκτωβρίου - κοντά στο Halloween δηλαδή - ενώ πιθανά να βγει και σε αίθουσες σε χώρες του υπόλοιπου πλανήτη που το επιτρέπουν.

Μαζί με όλα αυτά, ήρθε και το τρέιλερ χθες που βρίσκεται πρωταγωνιστές και σκηνοθέτη σε κέφια. Τα υπόλοιπα στις 22 Οκτωβρίου.