10:38
17/1

Η Αν Χάθαγουεϊ βασιλεύει στις νέες «Μάγισσες» του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Το διάσημο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ παίρνει το δρόμο της κινηματογραφικής μεταφοράς, μετά από αυτήν του Νίκολας Ρεγκ το 1990. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τη στιγμή που το μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ «Οι Μάγισσες» έφτασε στα χέρια του Νίκολας Ρεγκ, δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από μια ελεύθερη διασκευή και τελικά μια απολαυστική παραδοξότητα, όπως ήταν το φιλμ που κυκλοφόρησε το 1990. Με μια Αντζέλικα Χιούστον εκτός ελέγχου, ενισχυμένη με ένα μακάβριο προσθετικό μακιγιάζ, η ταινία διηγήθηκε την ιστορία ενός 7χρονου που μετατρέπεται σε ποντίκι και βρίσκεται παγιδευμένος στις ορέξεις αληθινών μαγισσών. 

Η ιδέα για μια νέα μεταφορά δεν είναι περίεργη στη σημερινή εποχή, περισσότερο περίεργο είναι το γεγονός πως άργησε τόσο. Το νέο ακούστηκε για πρώτη φορά πριν μήνες, με το όνομα του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο να αναλαμβάνει σκηνοθεσία και παραγωγή, όμως ο τελευταίος έχει μπλεχτεί πλέον σε τόσα πολλά projects που δε γίνεται να τα προλάβει όλα. Θα μείνει όμως στην παραγωγή, μαζί με τον επίσης μεξικανό Αλφόνσο Κουαρόν, με τους 2 να συνεργάζονται με τη Warner, βάζοντας στη σκηνοθετική καρέκλα ένα γνωστό χολιγουντιανό όνομα. Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις είναι αυτός που θα ξαναζωντανέψει το βιβλίο του Νταλ, αναλαμβάνοντας και την προσαρμογή του σεναρίου, καθώς πρόσφατα δήλωσε πως θα μεταφέρει την ιστορία στον αμερικανικό νότο της δεκαετίας του 60, τοποθετώντας έναν αφροαμερικανό στο ρόλο του 7χρονου αγοριού.

Επιπρόσθετα, το Variety δημοσίευσε χθες ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η Αν Χάθαγουεϊ είναι το πρώτο μεγάλο όνομα της ταινίας, παίρνοντας το ρόλο της Grand High Witch που ερμήνευσε η Χιούστον. Αν όντως περάσουν οι προσαρμογές του Ζεμέκις στο σενάριο, ο ρόλος θα έχει επιπλέον προεκτάσεις σχετικές με τις φυλετικές διακρίσεις που εξακολούθησαν να υφίστανται για πολλά χρόνια στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία που η Warner φαίνεται να την υποστηρίζει.