«Blossoms»: Ο Γουόνγκ Καρ Βάι επιστρέφει σε μικρή και μεγάλη οθόνη για να ολοκληρώσει την τριλογία του έρωτα - cinemagazine.gr
8:50
31/10

«Blossoms»: Ο Γουόνγκ Καρ Βάι επιστρέφει σε μικρή και μεγάλη οθόνη για να ολοκληρώσει την τριλογία του έρωτα

Ο σπουδαίος, αισθαντικός σκηνοθέτης επιστρέφει με το «Blossoms» και ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία του έρωτα («Ερωτική Επιθυμία», «2046»).

Από τον Πάνο Γκένα

Ευτυχώς δεν θα φτάσει «2046» για να δούμε νέο έργο από τον Γουόνγκ Καρ Βάι!

Έξι χρόνια μετά το οπτικά εντυπωσιακό «The Grandmaster» και τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πρότζεκτ που ακολούθησαν («The Ferryman», «Tong Wars» και «Gucci») ο αγαπημένος σκηνοθέτης των «Happy Together», «Ερωτική Επιθυμία» και «2046» είχε ενημερώσει στις αρχές της χρονιάς πως κατέληξε στην επόμενη ταινία του, το «Blossoms».

Το «Blossoms» αποτελεί ένα από τα σχέδια που είχαν συνδέσει την παραγωγή τους με τον Καρ Βάι ήδη από το 2015. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, με αφορμή την βράβευσή του από την Ένωση Σεναριογράφων του Χονγκ Κόνγκ, το σενάριο της ταινίας δουλεύεται τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι σχεδόν έτοιμο. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι πως η ταινία θα εγγίζει υφολογικά τα ερωτικά δράματα που τον έκαναν διάσημο παγκοσμίως. «Το "Blossoms" θα είναι το τρίτο μέρος της "Ερωτικής Επιθυμίας" και το "2046"», δήλωσε χαρακτηριστικά κάνοντας τους απανταχού θαυμαστές του να αγαλιάσουν.

Εμπνευσμένος από τη σειρά διηγημάτων του Τζιν Γιουτσένγκ με τίτλο «Blossoms» («Ανθοί»), ο Βάι θα αφηγηθεί τις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων στην πολύβουη Σαγκάη, ξεκινώντας από τις αρχές του '60, συνεχίζοντας με την Πολιτιστική Επανάσταση της Κίνας και φτάνοντας μέχρι σήμερα. Η πλοκή που περιλαμβάνει περισσότερους από 50 ήρωες θα επικεντρώνεται σε τρεις πολίτες της Σαγκάης, ενώ μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο. Συγκρίνοντας την παλιά με τη νεα ζωή της Σαγκάης, ο Βάι θα κοιτάξει πίσω από τις ζωές των ηρώων του, δημιουργώντας ένα παζλ διαφορετικών συναισθηματικών κόσμων που πάλλεται μέσα σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη.

«Η Σαγκάη είναι η πατρίδα μου και η χρονική περίοδος που περιγράφει το βιβλίο αποτελεί την περίοδο που πήγα στο Χονγκ Κονγκ όταν ήμουν 19 χρονών το 1963. Επέστρεψα στη Σαγκάη στις αρχές των '90s και αυτή είναι η ευκαιρία μου να καλύψω όλα όσα έχασα», είχε δηλώσει πριν χρόνια ο Καρ Βάι όταν είχε πρωτοανακοινωθεί η εμπλοκή του στο «Blossoms».

Στα νεότερα σχετικά με το project, ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε πως αυτό θα έχει δύο μορφές, καθώς πρώτα θα προβληθεί σε μορφή τηλεοπτικής σειράς και μετά θα ακολουθήσει το φιλμ. Η σειρά έχει κλειστεί από τον κινεζικό ψηφιακό γίγαντα Tencent και σε αυτή ο Καρ-Βάι θα συνεισφέρει ως παραγωγός, αναλαμβάνοντας αργότερα τη σκηνοθεσία για την ταινία που θέλει να φτιάξει. Η Tencent μάλιστα, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το πρώτο teaser poster της σειράς, χωρίς ακόμη να υπάρχουν πληοροφορίες για το καστ ή τη σκηνοθεσία.

Δείτε παρακάτω το πόστερ, όπου διακρίνεται ένας άντρας να βγαίνει από ένα σκοτεινό δωμάτιο από μια είσοδο που οδηγεί στο φως. Aνυπομονούμε για τo επόμενo σχέδιo του grandmaster! Εσείς;