Χρυσές Σφαίρες γένους θηλυκού: «Τρεις Πινακίδες», «Big Little Lies» και «Handmaid's Tale» σάρωσαν! - cinemagazine.gr
1:12
8/1

Χρυσές Σφαίρες γένους θηλυκού: «Τρεις Πινακίδες», «Big Little Lies» και «Handmaid's Tale» σάρωσαν!

Wonder Women! Η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ απένειμε τις Χρυσές Σφαίρες σε ταινίες και σειρές γένους θηλυκού. 

Από τον Πάνο Γκένα

Το Χόλιγουντ μαυροντυμένο μεν, γεμάτο γκλίτερ δε, έδωσε το παρών στο κόκκινο χαλί και την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, την πρώτη μεγάλη γκλαμουράτη συνάθροιση της βιομηχανίας μετά τις αποκαλύψεις των σεξουαλικών σκανδάλων, που κλόνισαν τα ανδροκρατούμενα θεμέλια. Αρκετές από τις υποψήφιες της βραδιάς, η Έμα Στόουν, η Μέριλ Στριπ, η Μισέλ Γουίλιαμς και η Σούζαν Σαράντον, συνοδεύονταν από γυναίκες ακτιβίστριες δηλώνοντας τη στήριξή τους στην καμπάνια των #whywewearblack και #metoo.

«Καλό απόγευμα Κυρίες και εναπομείναντες Κύριοι. Είναι 2018 η μαριχουάνα είναι επισήμως αποδεκτή και η σεξουαλική παρενόχληση επιτέλους όχι», αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του οικοδεσπότη της βραδιάς Σεθ Μέγιερς. Μετά την απογοητευτική, περσινή εμφάνιση του Τζίμι Φάλον, ο Μέγιερς που παρουσιάζει με επιτυχία από το 2014 τη βραδινή εκπομπή «Late Night With Seth Meyers» του NBC, υπήρξε οικοδεσπότης των Emmys το 2014, και μέλος της συγγραφικής ομάδας των τελετών Χρυσών Σφαιρών την περίοδο 2013-2015, ήταν η φυσική επιλογή για τον ρόλο του οικοδεσπότη. Και παρά το μεγάλο βάρος, δεν απογοήτευσε.

Χωρίς περιττούς μαγνητοσκοπημένους προλόγους, ακριβής και ουσιώδης, ο Μέγιερς στον εισαγωγικό του μονόλογο ισορρόπησε ανάμεσα στην ελαφρότητα της βραδιάς, αλλά και στη βαρύτητα της επικαιρότητας, ονοματίζοντας την κινηματογραφική χρονιά ως εκείνη των «Big Little Lies και Get Out». Για όσους περίμεναν πως θα ήταν πιο ταιριαστό να παρουσίαζε μία γυναίκα τα βραβεία των Σφαιρών, ο Μέγιερς εξομολογήθηκε πως είναι μία μειονότητα, ένας άνδρας με «ελάχιστη δύναμη», ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί στον Κέβιν Σπέισι, αστειευόμενος με τον Κρίστοφερ Πλάμερ (υποψήφιος για Β’ Αντρικό) σχετικά με την ανάγκη αντικατάστασης του Σπέισι στο «House of Cards». 

Όσο για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο Μέγιερς δεν δίστασε να αναφερθεί στον «ελέφαντα όχι στο δωμάτιο» όπως είπε. «Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν είναι εδώ απόψε. Έχω ακούσει φήμες ότι είναι τρελός και δύσκολος στη συνεργασία. Μην ανησυχείτε. Θα επιστρέψει σε 20 χρόνια, όταν θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα γιουχάρουν σε In Memoriam». Συνεχίζοντας ο Μέγιερς παραλλήλισε το «The Shape of Water» και το ρομάντσο μιας γυναίκας με ένα τέρας, με ταινία του Γούντι Άλεν, υπογράμμισε το κοινωνικό σχόλιο του «Τρέξε!» και δηλώνοντας πως το Χόλιγουντ είναι πολλά περισσότερα από μία ελίτ προνομιούχων, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα της βραδιάς, η οποία φιλοξένησε ως παρουσιαστές γοητευτικά ζευγάρια προηγούμενων νικητών Χρυσών Σφαιρών, και όχι αποκλειστικά τους περσινούς βραβευμένους. 

Μετά την εισαγωγή του, ο Μέγιερς παρέμεινε διακριτικός σχολιαστής της βραδιάς, αφήνοντας χώρο και χρόνο στους πραγματικούς πρωταγωνιστές της τελετής: τους νικητές.

Ο εισαγωγικός μονόλογος του Σεθ Μάγιερς

«Τρεις Πινακίδες», «Lady Bird», «Big Little Lies» και «The Handmaid's Tale» ήταν οι νικήτριες ταινίες και σειρές της φετινής απονομής. Σε μία βραδιά που οι γυναίκες (αλλά και το Μεξικό, με Ντελ Τόρο και «Coco»!) είχαν την τιμητική τους, κόντρα στον μισογυνισμό και την ξενοφοβία της προεδριας Τραμπ, οι Χρυσές Σφαίρες συντονίστηκαν με την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα, δείχνοντας περήφανα πως είναι γένους θηλυκού. 

Η Μπάρμπρα Στράιζαντ, η μόνη γυναίκα που έχει πάρει Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας (για το «Γεντλ», το 1984), έδωσε το μεγάλο βραβείο της βραδιάς για την Καλύτερη ταινία (Δράμα) στο «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι».

Η πολυεπίπεδη δραματική ταινία του Μάρτιν Μακντόνα για τον ανοιχτό πόλεμο μίας μητέρας με την τοπική αστυνομία μετά από μία οικογενειακή τραγωδία, κέρδισε συνολικά 4 Χρυσές Σφαίρες: Ταινίας, Α’ Γυναικείου ρόλου για την έξοχη Φράνσις Μακντόρμαντ, Β’ Αντρικού ρόλου για τον Σαμ Ρόκγουελ (επικράτησε του φαβορί Γουίλεμ Νταφό «The Florida Project») και Σεναρίου για τον Μακντόνα.

Το βραβείο Σεναρίου αποτέλεσε και μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της τελετής, όταν ο Κερκ Ντάγκλας σε ηλικία 101 ετών, μαζί με τη νύφη του Κάθριν Ζίτα Τζόουνς, βρέθηκαν στη σκηνή για να το παρουσιάσουν. Με την ευκαιρία η Τζόουνς θύμισε στο κοινό τη στήριξη του Κέρκ Ντάγκλας στον Ντάλτον Τράμπο της «μαύρης λίστας», για το σενάριο του «Σπάρτακου» σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ το 1960. 

Κερκ Ντάγκλας και Κάθριν Ζίτα Τζόουνς παρουσιάζουν την κατηγορία Σεναρίου

Το ενήλικο παραμύθι «The Shape of Water» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας και Μουσικής (για τον Αλεξάντρ Ντεσπλά). Ο Ντελ Τόρο συγκινημένος είπε πως «πήρε 25 χρόνια για να βρεθώ εδώ» κι έκανε λόγο για τα «τέρατα» που του έχουν σώσει τη ζωή: από τη «Ραχοκοκκαλιά του Διαβόλου» και το «Λαβύρινθο του Πάνα», μέχρι το αμφίβιο «The Shape of Water».  

Στο λόγο του ευχαρίστησε τις γυναίκες συνεργάτιδές του και το σινεμά των «χρωμάτων, της σκιάς και του φωτός». Η Νάταλι Πόρτμαν, που μαζί με τον Ρον Χάουαρντ ανακοίνωσε τον νικητή στη Σκηνοθεσία, σχολίασε δηκτικά πως η πεντάδα ήταν αποκλειστικά αρσενική.

Η Σούζαν Σαράντον και η Τζίνα Ντέιβις, οι «Θέλμα και Λουίζ» αυτοπροσώπως(!) έδωσαν τη Χρυσή Σφαίρα Αντρικού ρόλου σε Δραματική ταινία στον βετεράνο Γκάρι Όλντμαν, πράγμα που του δίνει οσκαρικό προβάδισμα έναντι του Τιμοτέ Σαλαμέ του «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομα Σου», για την μεταμόρφωσή του ως Ουίνστον Τσόρτσιλ στο «Η Πιο Σκοτεινή Ώρα» του Τζο Ράιτ («Εξιλέωση»).

Ο Όλντμαν παρελαβε συγκινημένος το βραβείο και δηλώνοντας πως «τα λόγια και οι πράξεις μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο» ευχαρίστησε τον Τσόρτσιλ!

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ και η Αντζελίνα Τζολί παρουσίασαν από κοινού τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου (Δράμα)

Το «Lady Bird», το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Γκρέτα Γκέργουικ που έσπασε τα κοντέρ του Rotten Tomatoes και έγινε η πιο «fresh» ταινία στην ιστορία του δημοφιλούς site, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας / Μιούζικαλ, και η ταλαντούχα Σίρσα Ρόναν κέρδισε τη Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού στην ίδια κατηγορία. 

Η Άλισον Τζάνεϊ, μία από τις πιο αξιόλογες καρατερίστες της Αμερικής, κέρδισε ως βιτριολική μητέρα της Τόνια Χάρντινγκ τη Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου ρόλου για το «Εγώ, η Τόνια» και πλησίασε με «τριπλό άξελ» το αντίστοιχο Όσκαρ.

Όπως αναμενόταν, ο Τζέιμς Φράνκο με το σαρωτικό «The Disaster Artist» κέρδισε τη Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού (Κωμωδία / Μιούζικαλ). Ο Τόμι Γουαϊζό, ο δημιουργός του «The Room», της «καλύτερης, χειρότερης ταινίας όλων των εποχών», ήταν φυσικά παρόν και ανέβηκε στη σκηνή. Ο Φράνκο ευχαρίστησε τον Γουαιζό (δεν του έδωσε όμως το λόγο!) και φυσικά τίμησε όλους τους φίλους και συνεργάτες του, κυρίως τον Σεθ Ρόγκεν και τον αδερφό του Ντέιβ Φράνκο, με τους οποίους συνεχίζει να «γαργαλά» χιουμοριστικά το Χόλιγουντ.

Ο Τζέιμς Φράνκο παραλαμβάνει το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού σε Κωμωδία / Μιούζικαλ
για το «The Disaster Artist»

Το «Μαζί ή Τίποτα» (In the Fade) του Φατίχ Ακίν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης ταινίας, αφήνοντας πίσω φαβορί όπως το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Τετράγωνο» του Ρούμπεν Έστλουντ και το «Χωρίς Αγάπη» του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ, ενώ το μιούζικαλ «The Greatest Showman» έδωσε τη δεύτερη σερί νίκη στο μουσικό δίδυμο Pasek & Paul για το τραγούδι «This Is Me» (ένα anthem αφιερωμένο στη διαφορετικότητα), μετά το περσινό «City of Stars» του «La La Land».

Σχετικά με τα βραβεία της μικρής (που όλο και μεγαλώνει!) οθόνης, το «Big Little Lies» και το «The Handmaid's Tale», δυο από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς, με δημιουργική, καλλιτεχνική σφραγίδα γένους θηλυκού, σάρωσαν και τις Χρυσές Σφαίρες, μετά την επικράτησή τους στα πρόσφατα Emmys.

Το πρώτο βραβείο της βραδιάς δόθηκε άλλωστε στη Νικόλ Κίντμαν, η οποία κέρδισε την τέταρτη Χρυσή Σφαίρα της καριέρας της, για το «Big Little Lies» (Καλύτερη Ηθοποιός σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία). «Ευχαριστούμε που μας υποστηρίζετε», είπε εκπροσωπώντας το σύνολο του καστ. «Μοιραζόμαστε μία ένωση, αφοσίωση.Είναι η δύναμη των γυναικών. Ο χαρακτήρας που υποδύομαι βρίσκεται στο κέντρο της επίκαιρης συζήτησης. Της κακοποίησης...Ας αφήσουμε ανοιχτό το διάλογο», πρόσθεσε παραλαμβάνοντας τη Σφαίρα και δίνοντας στίγμα για το περιεχόμενο των ευχαριστήριων λόγων της βραδιάς. Το «Big Little Lies» κέρδισε και στις κατηγορίες Καλύτερης Μίνι Σειράς ή Τηλεταινίας, Καλύτερου Ηθοποιού Β’ Ρόλου για τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και Καλύτερης Ηθοποιού Β’ Ρόλου για τη σπουδαία Λόρα Ντερν: «Υπήρχε μία κουλτούρα σιωπής. Ας προωθήσουμε την αποκατεστημένη δικαιοσύνη», τόνισε στον ευχαριστήριο λόγο της.

Η Νικόλ Κίντμαν παραλαμβάνει το βραβείο της για το «Big Little Lies»

Το «The Handmaid’s Tale», της διαδικτυακής πλατφόρμας Hulu, που βασίζεται στο βιβλίο της Μάργκαρετ Άτγουντ και αναφέρεται σε μία δυστοπική, φασιστική Αμερική, κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Δραματικής σειράς και Καλύτερης Ηθοποιού για την εξαιρετική Ελίζαμπεθ Μος. Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ κέρδισε την πρώτη Χρυσή Σφαίρα της καριέρας του για την τρίτη σεζόν του «Fargo» μετά από τέσσερις υποψηφιότητες, ενώ η σκαμπρόζικη «Marvelous Mrs. Maisel» (άλλη μία σειρά διαδικτυακής πλατφόρμας, του Amazon) για μία νοικοκυρά που ανακαλύπτει το ταλέντο της στη stand-up κωμωδία, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμικής σειράς και Καλύτερης Ηθοποιού για τη Ρέιτσελ Μπρόσναχαν.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ τιμήθηκε φέτος με το βραβείο Σέσιλ Μπ. ΝτεΜιλ για το σύνολο της προσφοράς της.

«Θέλω όλα τα κορίτσια που παρακολουθούν σήμερα να ξέρουν ότι μια καινούργια μέρα είναι στον ορίζοντα και όταν αυτή η καινούργια ημέρα τελικά αναδειχθεί, θα οφείλεται σε πολλές υπέροχες γυναίκες, πολλές από τις οποίες είναι εδώ σε αυτό το δωμάτιο απόψε και σε μερικούς φανταστικούς άνδρες, που αγωνίζονται σκληρά για να είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουν οι ηγέτες που θα μας οδηγήσουν σε μια εποχή που κανείς δεν θα πει ξανά me too», δήλωσε με χαρακτηριστική παρρησία.

Η Γουίνφρεϊ μοιράστηκε επίσης και την ανάμνησή της να βλέπει το 1964 στην τηλεόραση τον Σίντνεϊ Πουατιέ να κερδίζει το Όσκαρ Α’ Αντρικού ρόλου για το «Κάτω από το Βλέμμα του Θεού» (Lillies of the Field). Σηκώνοντας το βραβείο της, και σε πλήρη αρμονία με τη δυναμική της βραδιάς, επανέλαβε πως «Η ώρα έφτασε!», επισφραγίζοντας τη διάθεση για πραγματική αλλαγή.

Διαβάστε αναλυτικά (με κόκκινο) τους νικητές παρακάτω.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου
Dunkirk
The Post
The Shape of Water
«Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ / ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
The Disaster Artist
Τρέξε!
The Greatest Showman
I, Tonya
Lady Bird

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, The Shape of Water
Μάρτιν ΜακΝτόνα, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Κρίστοφερ Νόλαν, Dunkirk
Ρίντλεϊ Σκοτ, All the Money in the World
Στίβεν Σπίλμπεργκ, The Post

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
Τιμοτέ Σαλαμέ, Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου
Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Αόρατη Κλωστή
Τομ Χανκς, The Post
Γκάρι Όλντμαν, Darkest Hour
Ντένζελ Γουάσινγκτον, Roman J. Israel, Esquire

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
Τζέσικα Τσάστεϊν, Molly's Game
Σάλι Χόκινς, The Shape of Water
Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Μέριλ Στριπ, The Post
Μισέλ Γουίλιαμς, All the Money in the World

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΩΜΩΔΙΑ / ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Στιβ Καρέλ, Battle of the Sexes
Έινσελ Έλγκορτ, Baby Driver
Τζέιμς Φράνκο, The Disaster Artist
Χιου Τζάκμαν, The Greatest Showman
Ντάνιελ Καλούγια, Τρέξε!

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΩΜΩΔΙΑ / ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Τζούντι Ντεντς, Victoria and Abdul
Έλεν Μίρεν, The Leisure Seeker
Μαργκό Ρόμπι, I, Tonya
Σίρσα Ρόναν, Lady Bird
Έμα Στόουν, Battle of the Sexes

Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Γουίλεμ Νταφό, The Florida Project
Άρμι Χάμερ, Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου
Ρίτσαρντ Τζένκινς, The Shape of Water
Κρίστοφερ Πλάμερ, All the Money in the World
Σαμ Ρόκγουελ, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri



Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ
Μάρι Τζ. Μπλάιτζ, Mudbound
Χονγκ Τσάου, Downsizing
Άλισον Τζάνεϊ, I, Tonya
Λόρι Μέτκαλφ, Lady Bird
Οκτάβια Σπένσερ, The Shape of Water



ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο & Βανέσα Τέιλορ, The Shape of Water
Γκρέτα Γκέργουικ, Lady Bird
Λιζ Χάνα & Τζος Σίνγκερ, The Post
Μάρτιν ΜακΝτόνα, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Άαρον Σόρκιν, Molly's Game



ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ
A Fantastic Woman
First They Killed My Father
«Μαζί ή Τίποτα» (In the Fade)
Χωρίς Αγάπη (Loveless)
The Square

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
The Boss Baby
The Breadwinner
«Κόκο», Coco
Ferdinand
Loving Vincent



ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
“Home”, Ferdinand
“Mighty River”, Mudbound
“Remember Me”, Coco
“The Star”, The Star
“This Is Me”, The Greatest Showman

ΚΑΛΥΤΕΡH MOYΣΙΚΗ
Κάρτερ Μπέργουελ, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Αλεξάντερ Ντεσπλά, The Shape of Water
Τζόνι Γκρίνγουντ, Αόρατη Κλωστή
Τζον Γουίλιαμς, The Post
Χανς Ζίμερ, Dunkirk

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
The Crown
Game of Thrones
The Handmaid’s Tale
Stranger Things
This Is Us

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΩΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Black-ish
Master of None
The Marvelous Mrs. Maisel
SMILF
Will & Grace

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ Ή ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ
Big Little Lies
Fargo
Feud: Bette and Joan
The Sinner
Top of the Lake: China Girl

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Τζέισον Μπέιτμαν (Ozark)
Στέρλινγκ Κ. Μπράουν (This Is Us)
Φρέντι Χάιμορ (The Good Doctor)
Μπομπ Όντενκερκ (Better Call Saul)
Λιβ Σράιμπερ (Ray Donovan)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Κεϊτριόνα Μπάλφε (Outlander)
Κλερ Φόι (The Crown)
Μάγκι Τζίλενχαλ (The Deuce)
Κάθριν Λάνγκφορντ (13 Reasons Why)
Ελίζαμπεθ Μος (The Handmaid’s Tale)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΩΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Άντονι Άντερσον (Black-ish)
Αζίζ Ανσάρι (Master of None)
Κέβιν Μπέικον (I Love Dick)
Γουίλιαμ Μέισι (Shameless)
Έρικ ΜακΚόρμακ (Will & Grace)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΩΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Πάμελα Άντλον (Better Things)
Άλισον Μπρι (Glow)
Ρέιτσελ Μπρόσναχαν (The Marvelous Mrs.. Maisel)
Ίσα Ρέι (Insecure)
Φράνκι Σο (SMILF)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ Ή ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ
Ρόμπερτ ντε Νίρο (The Wizard of Lies)
Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (Fargo)
Τζέφρι Ρας (Genius)
Τζουντ Λο (The Young Pope)
Κάιλ ΜακΛάχλαν (Twin Peaks)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ Ή ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ
Τζέσικα Μπίελ (The Sinner)
Νικόλ Κίντμαν (Big Little Lies)
Τζέσικα Λανγκ (Feud)
Σούζαν Σαράντον (Feud)
Ρις Γουίδερσπουν (Big Little Lies)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ Β' ΡΟΛΟ ΣΕ ΣΕΙΡΑ, ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ Ή ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ
Ντέιβιντ Χάρμπορ (Stranger Things)
Άλφρεντ Μολίνα (Feud)
Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ (Big Little Lies)
Ντέιβιντ Θιούλις (Fargo)
Κρίστιαν Σλέιτερ (Mr. Robot)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ Β' ΡΟΛΟ ΣΕ ΣΕΙΡΑ, ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ Ή ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ
Λόρα Ντερν (Big Little Lies)
Αν Ντάουντ (The Handmaid's Tale)
Κρίσι Μετζ (This Is Us)
Μισέλ Φάιφερ (The Wizard of Lies)
Σαϊλίν Γούντλι (Big Little Lies)