Η Marvel υποδέχεται τον Κιτ Χάρινγκτον στο σύμπαν των «The Eternals» - cinemagazine.gr
8:16
27/8

Η Marvel υποδέχεται τον Κιτ Χάρινγκτον στο σύμπαν των «The Eternals»

Ενα reunion μετα-Game of Thrones έκρυβε η νέα ανακοίνωση της Marvel που ετοιμάζει τη Φάση IV και στελεχώνει το «The Eternals» με ένα all-star καστ.

Από τον Πάνο Γκένα

Μπορεί η Ντίσνεϊ και η Sony να μην πλέξουν νέο κινηματογραφικό ιστό για τον Άνθρωπο Αράχνη, το σίγουρο είναι πως η Marvel θα συνεχίσει την επέλασή της μετά τα «Avengers: Η Τελευταία Πράξη» (πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών) και «Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του».

Στο D23 η εταιρεία συνέχισε τις ανακοινώσεις που αφορούν τις επόμενες κυκλοφορίες της (διαβάστε λεπτομέρειες στο άρθρο Tίτλοι και ημερομηνίες εξόδου της Marvel Φάσης IV) και η είδηση που ξεχώρισε είναι η προσθήκη του Κιτ - Τζον Σνόου - Χάρινγκτον στο καστ των «The Eternals». Προσπαθώντας να διαμορφώσει ένα εκλεκτικό επιτελείο ηθοποιών που εκφράζουν φυλετική διαφορετικότητα και εμπορικό αντίκρισμα, το «The Eternals» σηματοδοτεί το reunion δυο μελών της οικογένειας Σταρκ του «Game of Thrones», αφού ο Χάρινγκτον θα συναντήσει ξανά στα γυρίσματα τον συνάδελφό του Ρίτσαρντ Μάντεν.

Στο «ουράνιο» καστ της ταινίας πρωτοστατεί η Αντζελίνα Τζολί στον πρωταγωνιστικό ρόλο της αθάνατης Θίνα και μαζί της ο Ρίτσαρντ Μάντεν (φρέσκος μετά τη Χρυσή Σφαίρα του «Bodyguard») ως Ίκαρος, ο γνωστός κωμικός Κουμάλ Ναντζιάνι (υποψήφιος για Όσκαρ Σεναρίου με το «The Big Sick») θα είναι ο Κίνγκο, η αγέρωχη Σάλμα Χάγιεκ θα αναλάβει το ρόλο του Αρχηγού των «Eternals» Άγιακ, η Λόρεν Ρίντλοφ («Wonderstruck») είναι η Μακάρι, ο Μπράιαν Ταϊρί Χένρι («Χήρες») ο Φαιστός και οι Ντον Λι, Λία ΜακΧιου θα υποδυθούν τους Γκιλγκαμές και Σπράιτ αντίστοιχα. Ο Κιτ Χάρινγκτον θα «ντυθεί» τον Ντέιν Γουίτμαν, γνωστό και ως Black Knight.

Γραμμένοι στα μέσα του '70 από τον Τζακ Κέρμπι, «Οι Αιώνιοι» είναι μια αρχαία φυλή ανθρώπων που δημιουργήθηκαν από εξωγήινους (τους «Ουράνιους»), με σκοπό την προστασία της Γης από τους «Αποκλίνοντες» (Deviants). Οι δύο φυλές αντιμάχονται κατά τη διάρκεια της γήινης Ιστορίας με σκοπό - τι άλλο; - την επικράτηση. Για να έχετε μία καλύτερη εικόνα με όσα έχουν προηγηθεί, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Thanos ήταν επίσης ένας Eternal.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε η Κλόε Ζάο, θριαμβεύτρια των 23ων Νυχτών Πρεμιέρας για το «Καλπάζοντας με το Όνειρο» (διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ). «Πρόκειται για μία ομάδα αθάνατων αλλά μέσα από το ταξίδι τους θα εξερευνήσουμε τι σημαίνει να είσαι φιλάνθρωπος, κάτι πολύ σημαντικό ειδικά αυτή την χρονική περίοδο στον πλανήτη», δήλωσε η Ζάο.

Κάτι πολύ σημαντικό επίσης είναι πως η ταινία θα αποτελεί και την πρώτη παρουσία κωφής ηρωίδας στο MCU. «Έχω ένα γιο και αφού διάβασε την ελληνική μυθολογία με ρώτησε τι σημαίνει τιμή. Αυτό. Αυτό σημαίνει τιμή για 'μένα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η ηθοποιός Λόρεν Ρίντλοφ στο κοινό του Comic-Con. Επιπλέον αξίζει να θυμίσουμε πως η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι ψάχνει έναν ομοφυλόφιλο ηθοποιό, ηλικίας 30-49, για το «The Eternals», χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν ο χαρακτήρας στο σενάριο θα είναι γκέι ή αν η Marvel θέλει να συμπεριλάβει έναν ανοιχτά γκέι ηθοποιό στο καστ.

Μαζί με την ανακοίνωση του Χάρινγκτον ο Κέβιν Φέιγκι αποκάλυψε και την ημερομηνία κυκλοφορίας του «Black Panther 2» σε σκηνοθεσία (ξανά) του Ράιαν Κούγκλερ για τις 2 Μαΐου 2022.