Η ζωή μετά τα Όσκαρ: Οι μελλοντικές ταινίες των νικητών

2017-03-01 12:19:25
Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Οι βραβεύσεις τελειώνουν και η δουλειά συνεχίζεται για όσους κατέκτησαν τα χρυσα αγαλματίδια την Κυριακή. 

Στον απόηχο των Όσκαρ και των διευκρινήσεων για το μεγάλο λάθος που σημάδεψε την τελετή, οι νικητές της βραδιάς αφήνουν σιγά σιγά πίσω τους τα όσα έγιναν, τοποθετούν σε περίοπτη θέση του σπιτιού τους το χρυσό αγαλματίδιο και επειδή ο χρόνος τρέχει, ετοιμάζονται για τα μελλοντικά τους σχέδια. Ήδη οι περισσότεροι από τους νικητές δουλεύουν σε κάποιο καινούριο φιλμ αυτό τον καιρό, γι’ αυτό ας ρίξουμε μια ματιά στις ταινίες που ετοιμάζουν μέσα στο 2017 ή αργότερα. 

Κέισι Άφλεκ

Ξεκινώντας από τους ηθοποιούς, o Άφλεκ ήδη έπαιξε στο φιλμ «A Ghost Story» που πήγε στο Σάντανς με αρκετή μυστικοπάθεια και απέσπασε καλές κριτικές, ενώ αυτό τον καιρό ασχολείται με ένα project για το οποίο είναι γνωστός μόνο ο τίτλος («Light of my Life») και αυτή θα είναι η πρώτη του απόπειρα πίσω από την κάμερα μετά το «I’m Still Here» με τον Χοακίν Φίνιξ.

Έμα Στόουν



Μονίμως σε ζήτηση, θα την βλέπουμε πολύ συχνά και μέσα στο έτος και αργότερα. Για αρχή έχουμε το «Battle of the Sexes» με τον Στιβ Καρέλ που βασίζεται στον διάσημο αγώνα τένις που έγινε το 1973 μεταξύ του Μπόμπι Ριγκς και της Μπίλι Τζιν Κινγκ, ένα πείραμα για αγώνες με άτομα διαφορετικού φύλου. Ακόμη, θα τη δούμε στην μίνι σειρά του Netflix, «Maniac» μαζί με τον Τζόνα Χιλ, στο «Love May Fail», μια διασκευή του βιβλίου του Μάθιου Κουίκ, και επίσης ως Κρουέλα ντε Βιλ σε μια συνέχεια των «101 Σκυλιών της Δαλματίας». Τέλος, σήμερα ανακοινώθηκε πως θα βρίσκεται στο cast της επόμενης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

Μαχερσάλα Άλι



Ήδη ήταν πολυάσχολος μέσα στο 2016, παίζοντας σε 4 φιλμ, και συνεχίζει ακάθεκτος. Το «Roxanne Roxanne» που ήταν η τελευταία του, χρονικά, δουλειά έκανε την πρεμιέρα της στο Σάντανς ενώ σύντομα θα εμφανιστεί στο επόμενο φιλμ του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, «Alita: Battle of Angel».

Βαϊόλα Ντέιβις



Αρκετή δουλειά και για αυτήν. Συνεχίζει ακάθεκτη στο «How to Get Away with Murder», θα πρωταγωνιστήσει στη βιογραφία της Χάριερ Τάμπμαν, έναν ρόλο που μπορεί να την ξαναφέρει στα Όσκαρ, ενώ θα βρίσκεται στο καστ του «Widows», της νέας ταινίας του Στιβ ΜακΚουίν, την πρώτη μετά το οσκαρικό «12 Χρόνια Σκλάβος».

Αντέλ Ρομάνσκι/Ντίντι Γκάρντνερ/Τζέρεμι Κλάινερ



Οι 3 παραγωγοί του Moonlight, με ανεβασμένες τις μετοχές τους πλέον, συνεχίζουν σε δουλειές που τρέχουν αυτό τον καιρό. Η Ρομάνσκι συνεργάζεται με τον Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ («It Follows») στο «Under the Silver Lake», η Γκάρντερ (που ξανακέρδισε Όσκαρ για το «12 Χρόνια Σκλάβος») δουλεύει μαζί με τον Κλάινερ σε διάφορα projects όπως το «Okja» του Μπονγκ Τζουν-Χο και το «World War Z 2». 

Ντέιμιεν Τσαζέλ

Ο νεότερος σκηνοθέτης που πήρε ποτέ Όσκαρ στην κατηγορία του, ήδη γυρίζει, μαζί με τον Ράιαν Γκόσλινγκ, το νέο του φιλόδοξο φιλμ «First Man», κοιτώντας τη ζωή του Νιλ Άρμστρονγκ από το 1961 ως το 1969 και το ταξίδι του στη Σελήνη. 

Κένεθ Λόνεργκαν

Ο άνθρωπος που έγραψε το καλύτερο σενάριο της χρονιάς, εργάζεται πυρετωδώς αυτό τον καιρό για λογαριασμό του BBC, ετοιμάζοντας μια νέα διασκευή στο «Howards End» που θα προβληθεί ως μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων, 25 χρόνια μετά το φιλμ του Τζέιμς Άιβορι.

Μπάρι Τζένκινς

Ο σκηνοθέτης του «Moonlight» που κέρδισε το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου, αναμένεται να δει την καριέρα του να απογειώνεται. Γράφει ήδη μια μίνι σειρά που θα βασίζεται στο best-seller «The Underground Railroad», με θέμα τη διαδρομή μιας γυναίκας από τη σκλαβιά στην ελευθερία, αλλά και μια βιογραφική ταινία για την Κλαρίσα Σιλντς, την πρώτη αμερικανίδα μποξέρ που πήρε 2 ολυμπιακά μετάλλια. 

Ασγκάρ Φαρχαντί

Προς Ισπανία στρέφεται ο μεγάλος απών της βραδιάς καθώς αναμένεται να συνεργαστεί με τους Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρντέμ σε ένα ψυχολογικό θρίλερ με πινελιές από τα έργα της Άγκαθα Κρίστι.

Έζρα Έντελμαν

Ο άνθρωπος πίσω από το μεγαλειώδες «O.J.: Made in America», φέρνει στην επιφάνεια άλλη μια ιστορία που έγινε στα αμερικανικά 90ς, το «The Ballad of Richard Jewell», με θέμα έναν φύλακα ασφαλείας που κατηγορήθηκε άδικα για τρομοκρατία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.

Διαβάστε εδώ την πλήρη κάλυψη του cinemagazine.gr για τα Oscars 2017!

Η COSMOTE TV αποτελεί για τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ