«Το πιο περίεργο φινάλε μετά του Lost»: Ο Τζίμι Κίμελ εξηγεί το ιστορικό λάθος των Όσκαρ

2017-02-28 10:42:06
Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μέσα από την εκπομπή του, και με αρκετό χιούμορ, ο Κίμελ περιέγραψε αναλυτικά τα όσα συνέβησαν στο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και σημάδεψαν την τελετή. 

Τα Όσκαρ τελείωσαν με τον τρόπο που τελείωσαν και ο Τζίμι Κίμελ επέστρεψε στις καθημερινές του αρμοδιότητες, το βραδινό του show δηλαδή, που όπως αναμενόταν είχε έξτρα ενδιαφέρον. Στον εισαγωγικό του μονόλογο, ο Κίμελ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα έγιναν από τη στιγμή που ο Γουόρεν Μπίτι άνοιξε τον φάκελο που υποτίθεται πως ανέφερε την καλύτερη ταινία μέχρι το κλείσιμο της τελετής. 

Αφού περιέγραψε το όλο γεγονός ως το «πιο περίεργο φινάλε σε τηλεοπτικό show που έγινε ποτέ μετά το Lost», αναφέρθηκε στο πιο ήταν το σενάριο αν όλα κυλούσαν φυσιολογικά. Οι Μπίτι και Ντάναγουεϊ βρέθηκαν στη σκηνή ως τιμή για τα 50 χρόνια του «Μπόνι και Κλάιντ» και ο Κίμελ κατέβηκε στο κοινό καθώς μετά τον ευχαριστήριο λόγο του νικητή, η κάμερα θα πήγαινε σε αυτόν να κάθεται δίπλα στον Μάτ Ντέιμον και μαζί θα αποχαιρετούσαν τον κόσμο - σ' αυτό το σημείο ο Κίμελ υπενθύμισε γελώντας πως ό,τι κι αν έγινε, το σημαντικό είναι πως δεν κέρδισε Όσκαρ ο Ματ Ντέιμον. Κανείς δεν έδωσε σημασία στις περίεργες αντιδράσεις του Μπίτι, ακόμη και στο ότι έψαχνε για δεύτερη κάρτα μέσα στον φάκελο, πολλοί είναι η αλήθεια πως βιαστικά τις απέδωσαν στην ηλικία του. 

Ο Κίμελ είχε κατέβει ήδη κάτω, οι παραγωγοί του «La La Land» ξεκίνησαν τον ευχαριστήριο λόγο και ο παρουσιαστής άρχισε να αντιλαμβάνεται πως κάτι πάει στραβά όταν ο stage manager της τελετής βρέθηκε πάνω στη σκηνή, κάτι που δε συμβαίνει ποτέ. Μετά την αμηχανία των πρώτων λεπών, αφού και το κοινό δεν είχε καταλάβει αν πρόκειται για φάρσα, γι' αυτό το λόγο και ρώτησαν πολλοί τον Κίμελ αν είχε εμπλοκή σε όλο αυτό, ο παρουσιαστής άρχισε να ρωτά όλους για το τί μπορεί να έγινε, καταλήγοντας στο ότι δόθηκε λάθος φάκελος στον Μπίτι. Υπενθύμισε πως υπάρχουν 2 φάκελοι, για ασφάλεια, για κάθε κατηγορία ώστε να λυθεί το μυστήριο για το πως κρατούσε τον φάκελο με τον Α' Γυναικείο Ρόλο ο Μπίτι την ίδια στιγμή που τον κρατούσε στο χέρι η Έμα Στόουν, ενώ έδινε συνεντεύξεις στα παρασκήνια. 

Ο Κίμελ πάντως, όπως και σε όλη την τελετή, κράτησε ψύχραιμη στάση σε όσα έγιναν, ενώ δεν παρέλειψε να εκτιμήσει την αντίδραση των παραγωγών του «La La Land» χάρη στους οποίους ξεπεράστηκε σχετικά εύκολα το άβολο αυτό στάδιο του να παραχωρείς ένα τόσο μεγάλο βραβείο σε άλλον.

Δείτε τον σπαρταριστό επτάλεπτο μονόλογο του Κίμελ από την χθεσινοβραδυνή του εκπομπή:

Το cinemagazine.gr είδε τα Όσκαρ στην COSMOTE TV, τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου τα επόμενα τρία χρόνια.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ