Η Ακαδημία ετοιμάζεται για φυσική τελετή των Όσκαρ τον Απρίλιο του 2021 - νεα || cinemagazine.gr
10:58
2/12

Η Ακαδημία ετοιμάζεται για φυσική τελετή των Όσκαρ τον Απρίλιο του 2021

Το πείραμα των φετινών EMMY δε φαίνεται να ελκύει την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου που προσανατολίζεται σε μια, στο βαθμό που είναι εφικτή, «κανονική» τελετή. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τους πρώτους μήνες της πανδημίας, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοινώνειαλλαγές και προσαρμογές με σκοπό μια όσο το δυνατό ομαλότερη τελετή μέσα στο 2021. Όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, η τελετή για φέτος ορίστηκε στις 25 Απριλίου, 2 μήνες περίπου μετά την αρχική ημερομηνία. Αυτό συνέβη για δύο λόγους, για την επέκταση του χρονικού ορίου προβολής κάθε ταινίας μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου (από 31 Δεκεμβρίου) ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερες ταινίες στην επιλογη καθώς αρκετές αναγκάστηκαν να αναβάλουν την ημερομηνία προβολής τους λόγω του Covid, αλλά και στην πεποίθηση πως όσο πιο αργά μεταφερθεί η τελετή, τόσο καλύτερες θα είναι οι υγειονομικές συνθήκες. 

Το τελευταίο αφορά την ίδια τη φύση της τελετής, καθώς στις τάξεις της Ακαδημίας η τελετή μέσω zoom και συνδέσεων στα σπίτια των υποψήφιων ήταν ένα σενάριο που απορρίφθηκε. Ίσως γι΄αυτό η πρώτη σκέψη των μελών τον περασμένο Μάιο ήταν η ακύρωση των Όσκαρ για μία χρονιά, με τη λογική πως αν δεν μπορούν να γίνουν όπως γίνονται κάθε χρόνο ας μη γίνουν καθόλου. Τελικά επικράτησε η λύση της αναβολής, στην πορεία διοργανώθηκε και μία virtual τελετή στα EMMY που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πείραμα, όμως η Ακαδημία φαίνεται να ξεκινά προετοιμασίες για κάτι που θα μοιάζει με μερικώς φυσική τελετή 

Με τον υπότιτλο «δεν θα υπάρξουν εικονικά Όσκαρ», το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety υποδηλώνει την πρόθεση για μια τελετή που θα μοιάζει με τις προηγούμενες και γι' αυτό εξετάζει αυτή την εποχή εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Dolby Theatre ώστε να βρει την κατάλληλη λύση για την τελετή. Σίγουρα δεν υπάρχει πλάνο να γεμίσουν και οι 3.400 θέσεις της αίθουσας, όμως για παράδειγμα η Ακαδημία θα εξέταζε την παρουσία μόνο των υποήφιων, των παρουσιαστών και ενός πολύ μικρού αριθμού λοιπών προσκεκλημένων. 

Το ερώτημα που θέτει το Variety (και μάλλον η Ακαδημία μέσω αυτού) είναι πως θα γίνουν οι 4 τελετές που προηγούνται χρονικά των Όσκαρ, δηλαδή οι Χρυσέχ Σφαίρες (28 Φεβρουαρίου), Critics Choice (7 Μαρτίου), Σωματείο Ηθοποιών (14 Μαρτίου) και BAFTA (11 Απριλίου). Κανείς από τους εκπροσώπους τους δεν σχολίασε καθώς προς το παρόν όλοι φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας την εικόνα του πλανήτη τον πρώτο μήνα του 2021, παράλληλα με τις ενημερώσεις που υπάρχουν στο πεδίο των εμβολίων.