Tα καλύτερα κύκνεια άσματα σπουδαίων σκηνοθετών σύμφωνα με το Indiewire - νεα || cinemagazine.gr
15:50
13/2

Tα καλύτερα κύκνεια άσματα σπουδαίων σκηνοθετών σύμφωνα με το Indiewire

Για τους φετιχιστές με τις λίστες, το indiewire έχει μια ενδιαφέρουσα, επιλέγοντας τις 17 καλύτερες τελευταίες ταινίες μεγάλων δημιουργών.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Με αφορμή την επίμονη ανακοίνωση του Ταραντίνο ότι το «Movie Critic» θα είναι η τελευταία του ταινία, το Indiewire συγκεντρώνει μια λίστα με τα κορυφαία κύκνεια άσματα σπουδαίων σκηνοθετών. Βάζει και την πινελιά του μέσα, απώλεια η Λιν Σέλτον, αλλά σπουδαία δημιουργό δεν την λες.

Mαζί λοιπόν με τις πρώτες ταινίες που θα έρχονταν στο μυαλό σου, σαν το «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» ή το «Κάποτε στην Αμερική», θα βρεις και το «Αn Autumn Afternoon» του Γιασουχίρο Όζου, ένα φιλμ τοποθετημένο στη μεταπολεμική Ιαπωνία, μια χώρα που αλλάζει ήθη και έθιμα υπό την επιρροή του αμερικανικού επιχειρηματικού και κοινωνικού μοντέλου, μια χώρα ευρισκόμενη στην καρδιά του φθινοπώρου της, αν θέλεις  - θα χρειαστείς ένα ποτήρι σάκε μετά την προβολή. Θα βρεις και την αμερικανική τραγωδία του «Before the Devil knows you are Dead», τους ελάσσονες χιτσκοκισμούς του «Οπωσδήποτε την Κυριακή», το ελεγειακό τέλος εποχής των «Δουβλινέζων» και πολλά (και καλά) ακόμα.

Δείτε τη λίστα με τις 17 ταινίες και το αιτιολογικό κάθε επιλογής εδώ.