Μπραντ Πιτ, Lady Gaga και Μάικλ Σάνον επιβιβάζονται στο... δολοφονικό «Bullet Train» - νεα || cinemagazine.gr
9:48
20/11

Μπραντ Πιτ, Lady Gaga και Μάικλ Σάνον επιβιβάζονται στο... δολοφονικό «Bullet Train»

Μια από τις συζητημένες επικείμενες παραγωγές παίρνει ακόμα πιο πάνω της με την προσθήκη της οσκαρούχου Lady Gaga στο «τρένο των δολοφόνων».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Εκκινώντας από την πρώτη ύλη του Κοτάρο Ιζάκα, «Maria Beetle», η νέα και αρκετά συζητούμενη ταινία του Ντέιβιντ Λιτς («Deadpool 2» και «Atomic Blonde», να υπάρχει μια ιδέα), εκτυλίσσεται πάνω σε ένα από εκείνα τα τρένα που «μαστίζουν» την Ιαπωνία (τρέχουν με 300 χιλιόμετρα την ώρα και προσεύχεσαι πώς θα φτάσεις), που στην περίπτωσή μας είναι γεμάτο με πληρωμένους δολοφόνους. (Κρίμα που δεν πρόλαβε ο Κρουζ ένα για τα Mission Impossible, περιορίζεται στο TGV της ταινίας του Ντε Πάλμα).

Η ιδέα είναι βέβαια ότι πρέπει για μια ταινία δράσης, ανησυχείς κάπως για τον Λιτς μην αρχίσει αυτά που έκανε στο Atomic Blonde, οπότε η φυσικότητα πάει περίπατο, αλλά ελπίζεις στο...καστ. Το οποίο θα περιλαμβάνει Μπραντ Πιτ, Μάικλ Σάνον, Τζόι Κινγκ, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Μπράιαν-Ταϊρί Χένρι («Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει»), Άντριου Κότζι και αρκετούς άλλους πεπειραμένους στην κινηματογραφική δράση. Με την ηγεσία Πιτ, θα το έλεγες ελπιδοφόρο καστ.

Τώρα προστίθεται και η Στέφανι Τζερμανότα - κατά κόσμον Lady Gaga - σε έναν υποστηρικτικό ρόλο, δυο χρόνια (τρία αφού θα βγει του χρόνου), μετά το Όσκαρ τραγουδιού της στο «Ένα Αστέρι Γεννιέται» και την υποψηφιότητά της στον Πρώτο Ρόλο. Η Lady, κατά τα φαινόμενα έχει εστιάσει στο σινεμά πάντως, αφού με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του «Bullet Train», στρέφεται στο «Gucci», του Ρίντλεϊ Σκοτ, όπου θα υποδυθεί την σύζυγο του Μαουρίτσιο Γκούτσι, Πατρίτσια Ρετζιάνι, της γυναίκας που επιχείρησε να ενορχηστρώσει την δολοφονία του πρώην συζύγου της, επικεφαλής του περίφημου Οίκου.

Σε ότι αφορά το «Bullet Train» και τους δολοφόνους του με τις ανεξάρτητες αποστολές ο καθένας (!), θα είναι σε παραγωγή του Αντουάν Φούκουα και, τουλάχστον για του κλασικότερους σινεφίλ δεν διατρέχει τον κίνδυνο να αντιπαραβληθεί με το βάρος μιας ταινίας σαν το «Berlin Express» του Ζακ Τουρνέρ ή το «Night Train to Munich» του Κάρολ Ριντ, αμφότερα γεμάτα ύποπτες προσωπικότητες στον δρόμο για την Γερμανία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.